CHP'li Belediyelerden Önemli Adım: Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İçin İdari İzin

CHP Aile ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet ve Mücadele Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, CHP'li belediyelerde kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında önemli adımlar atacaklarını duyurdu.

Nazlıaka, belediyelerde 25 Kasım etkinliklerine katılan kadın çalışanlara işini aksatmamak kaydıyla idari izin verileceğini açıkladı. CHP'nin kadına şiddetle mücadele politikasını belirleyen politika belgesini Uluslararası Çalışma Örgütü'nün ILO 190 kapsamında belediyelere sunduklarını belirten Nazlıaka, şiddeti önlemeye yönelik bir sözleşme olan ILO 190'ı referans aldıklarını ifade etti.

AK Parti Samsun İl Yöneticilerinin Bulunduğu Araç Yayalara Çarptı: 2 Yaralı AK Parti Samsun İl Yöneticilerinin Bulunduğu Araç Yayalara Çarptı: 2 Yaralı

İstanbul Sözleşmesi'nin fesih edilmesine rağmen, CHP'nin bu sözleşmenin yeniden uygulanmasından yana olduğunu vurgulayan Nazlıaka, belediyelerin toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda ayrımcılığa karşı duracaklarını belirtti.

Belediye çalışanlarına toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla eğitimler verileceğini açıklayan Nazlıaka, bu eğitimlerin çalışma süresinden sayılacağını belirtti. Ayrıca, iş yerinde şiddetin ve ayrımcılığın ortadan kaldırılması için önlemler alacaklarını ve şiddet mağduru çalışanları gözeteceklerini vurguladı.

CHP belediyelerinde kadınlara yönelik cinsel taciz ve cinsel saldırı vakalarında adli makamlara yansıyan durumları esas kabul edeceklerini ve gerekli adımları atacaklarını söyleyen Nazlıaka, şiddet mağduru çalışanların talep etmeleri halinde hukuki ve psikolojik destek sağlayacaklarını belirtti. Ayrıca, belediye çalışanlarının istihdamında yüzde 50 cinsiyet kotasını hedefleyeceklerini ve 25 Kasım etkinliklerine katılan kadın çalışanlara idari izin vereceklerini açıkladı(Haberler.com)

Editör: Haber Merkezi