Kılıçdaroğlu’nun, Perinaz Mahpeyker Yaman’ı 26 Mayıs’ta danışman olarak atamasınınn meydana  çıkmasının ardından CHP kanadından bir dizi açıklama yapılmış ancak tepki gösterilmemişti. Yaman'ın danışman olarak ceddilmesine partiden ilk tepki ise Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer’den geldi.

Taşçıer, Atatürk ve laiklik karşıtı bir adın partide bulunmasının, aynı zamanda kadın ve aile siyasetlerinden mesul danışman olarak ceddilmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Hatay Reyhanlı da Vatandaşlar Sandık Başına Gitti Hatay Reyhanlı da Vatandaşlar Sandık Başına Gitti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, daha evvel AKP’den milletvekili aday adayı olan, kendisi ve Atatürk ile alakalı hakaret kapsayan sosyal medya iletileri paylaşan Perinaz Mahpeyker Yaman’ı Cumhurbaşkanlığı tercihinin ikinci turundan hemen evvel, 26 Mayıs’ta danışman tayin edilmesinin etkileri sürüyor.

İlk olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem ve Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, Yaman’ın danışman olduğu iddiasına reddetmişti. Ancak Yaman’ın danışman olarak ceddildiği tarihte, atamasına ait yazıyı hesabından paylaştığı, yerel gazetelere açıklama yaptığı ortaya çıkmıştı. Son olarak Parti  sözcüssü Faik Öztrak bir açıklama yapmış ve danışmanlığı reddetmeyerek, "4 Haziran tarihinden itibaren Genel Başkanımız tüm danışmanlarının görevini sona erdirmiştir" demişti.(Halk)

Editör: Haber Merkezi