Sabah gazetesi, CHP'li eski Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın göreve iadesi ile ilgili mahkeme görüntülerini paylaştı ve haberinde "Aralarında Ali Mahir Başarır, Mahmut Tanal, Canan Kaftancıoğlu'nun bulunduğu CHP’li isimler hakimin üzerine yürüyerek hakaretler savurdu." ifadelerini kullandı.

'EŞKIYA TAKIMI'

Sabah'ın haberini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da alıntıladı ve CHP'lileri hedef alarak "Dün İçişleri Bakanlığı önüne gelip tehditler ve hakaretler savuran eşkiya takımı, bugün de mahkeme bastı" dedi.

Soylu'nun bu sözlerine ise CHP sessiz kalmadı. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da Soylu'ya yanıt verdi ve şöyle dedi:

'UTANMAZ ADAM, BU ÜLKENİN YÜZ KARASISIN SEN'

Bir eşkiya arıyorsan aynaya bak suç işleri bakanı; suçsuz günahsız bir belediye Başkanının hakkını gasp ettin Utanmaz adam! başsavcıları arıyorsun talimat veriyorsun! Bu ülkenin yüz karasısın sen!

Erdoğan ve Özel görüşmesi bitti Erdoğan ve Özel görüşmesi bitti

Bir eşkiya arıyorsan aynaya bak suç işleri bakanı; suçsuz günahsız bir belediye Başkanının hakkını gasp ettin Utanmaz adam! başsavcıları arıyorsun talimat veriyorsun! Bu ülkenin yüz karasısın sen! https://t.co/TEFXVJ62ez

— Ali Mahir Başarır (@alimahir) October 27, 2022

'BAK FOTOROMAN SÜLEYMAN'

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'dan da Soylu'ya tepki geldi. CHP'li Torun da şunları söyledi:

Bak Fotoroman Süleyman! Sen, Yalova’da suçsuz belediye başkanımızı görevden alıp, rüşvetten ceza alan AKP’li başkanlarla fotoğraf veren bir bakansın! Sen bu devletin yüz karası olarak anılacaksın!

Bak Fotoroman Süleyman!

Sen, Yalova’da suçsuz belediye başkanımızı görevden alıp, rüşvetten ceza alan AKP’li başkanlarla fotoğraf veren bir bakansın!

Sen bu devletin yüz karası olarak anılacaksın! https://t.co/UShcis86Kr

— Seyit Torun (@Seyit_TORUN) October 27, 2022

'AYNAYA BAKSIN'

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise Süleyman Soylu'ya sert sözlerle yüklendi ve şöyle dedi:

Eşkiyalık, haraç, mafya, uyuşturucu baronlarıyla kol kola olmak gibi kavramları öğrenmek isteyenler aynaya baksınlar.

Eşkiyalık, haraç, mafya, uyuşturucu baronlarıyla kol kola olmak gibi kavramları öğrenmek isteyenler aynaya baksınlar. https://t.co/IfIr3gUsql

— Engin ALTAY (@enginaltaychp) October 27, 2022

Kaynak: www.krttv.com.tr 

Editör: Haber Merkezi