Akbelen Ormanları'nda yaşanan doğa katliamına karşı yıllardır devam eden direnişe rağmen geçtiğimiz yaz binlerce ağaç kesildi, maden sahası genişletildi ve köylülerin yaşam alanları dahil olmak üzere başta tarım arazileri olmak üzere birçok alan tahrip edildi.

Üsküdar'da dün yaşanan şiddetli yağışlardan dolayı sitenin duvarı çöktü: 2 araç hasar gördü Üsküdar'da dün yaşanan şiddetli yağışlardan dolayı sitenin duvarı çöktü: 2 araç hasar gördü

Son olarak, Resmi Gazete'de yayımlanan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararla çoğu tarım arazisi olan 190 parselin daha "acele kamulaştırılması" kararı alındı. Bu karara CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun tepki gösterdi.

Uzun, kararla ilgili yaptığı açıklamada, "Akbelen Ormanları çevresinde bulunan 122’si İkizköy, 68’i Çamköy sınırları içindeki çoğu tarım arazisi parsellerin maden sahası yapılması için Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla kamulaştırılmasına karşıyız. Yıllardır yangınlar ve talanlarla karşı karşıya olan Muğla’mız yok edilmek isteniyor" dedi.

Uzun, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Limak ve IC-İÇTAŞ ortaklığına ait Yeniköy-Kemerköy Termik Santrali’nin kömür sahasını genişletmek üzere atılan bu adım kabul edilebilir değildir. Yıllardır mücadele ediyoruz. Doğamızı, tarihimizi ve yaşam alanlarımızı savunuyoruz. Savunmaya da devam edeceğiz. Gözünü rant hırsı bürümüş bu iktidara paranın insanlardan ve doğadan daha önemli olmadığını öğreteceğiz. Dünyanın fosil yakıtlardan hızla uzaklaştığını öğreteceğiz. Muğla’nın üç beş yandaş şirketin arka bahçesi olmadığını öğreteceğiz. Direneceğiz; insanımızı, doğamızı, tarihimizi ve Muğla’mızı bu zihniyete teslim etmeyeceğiz!"

Kaynak: BirGün