Cilt, ilerleyen yaş, güneş ışığı, mevsim değişiklikleri, hava kirliliği, yorgunluk, uykusuzluk, stres, yetersiz beslenme, alkol, sigara kullanımı ve genetik faktörlere bağlı olarak yapısındaki değişiklikler nedeniyle diğer organlara göre daha hızlı yaşlanır.

Yaşlanmanın ciltteki etkilerine bağlı olarak kırışıklıklar, elastikiyet ve nem kaybı ve lekeler oluşur.

Cilt üzerinde; Yaşlanma ve çevresel faktörlerden kaynaklanan sorunların tedavisinde, sağlıklı ve genç bir görünüm elde etmek için, “altın iğne” olarak da bilinen “Fraksiyonel Radyofrekans”, ameliyatsız yüz gençleştirmenin etkili bir yöntemi olarak önerilmektedir.

Memorial Kayseri Hastanesi Dermatoloji Bölümü uzmanları, iğnelerin altınla kaplanması nedeniyle "Altın İğne" olarak da adlandırılan işlem hakkında bilgi verdi.

Doğrudan derinin altına nüfuz edebilir

Altın iğnenin uygulanması cilt yüzeyini etkilemeden doğrudan derinin altına inerek; Cildinizin parlak, pürüzsüz ve sağlıklı olmasını sağlayarak birçok cilt problemini tedavi edebilirsiniz.

Ameliyat sonrası ciltte oluşan kızarıklık ertesi gün kendiliğinden kaybolur ve hasta ameliyat sonrası normal hayatına dönebilir.

Altın iğnenin avantajlarından biri de kişinin günlük yaşamında herhangi bir kısıtlamanın olmamasıdır.

Cihazın altın uçlu mikroiğneleri ile derinin üst tabakasını yani epidermisi bypass ederek doğrudan derinin orta kısmına ulaşıyorsunuz.

Cilt yüzeyine zarar vermez

Altın iğneler yardımıyla cildin alt katmanlarına iletilen radyo frekans enerjisi, cilt yüzeyine zarar vermeden derinin alt katmanına ulaşarak kolajen ve elastin üretimini tetikler.

Uygulama sırasında dokuya iğnelerle ısı uygulanarak kolajen lifleri uyarılır.

Bu sayede cildin hızlı bir şekilde iyileşmesi sağlanır ve kolajen üretimi ve hasar görmüş kolajenin onarımı gerçekleşir.

Böylece cildin yenilenmesini, hasarlı dokuların onarılmasını, aydınlık ve gergin bir cilt oluşumunu gözlemliyoruz.

Her mevsim uygulanabilir

Uygulamada kullanılan cihazın başlığında 25 adet altın kaplama mikroiğne bulunmaktadır ve bu iğneler 0,5 ila 3,5 mm derinliğe kadar atış yapabilmektedir.

Bu sayede hastanın cilt yüzeyinden uygulanacak radyofrekans enerjisinin cildin alt kısımlarına iletilmesi mümkün olmaktadır.

Fraksiyonel radyo frekansı uygulaması yaz kış fark etmeksizin her mevsim yapılabilmektedir.

Fraksiyonel radyofrekans yönteminin mutlaka gerekli hijyen koşullarının mevcut olduğu merkezlerde uzman kişiler tarafından yapılması gerekmektedir.

Altın iğne hangi problemlerde uygulanır?

Kanseri 7 yıl önceden tespit edebilir! Kanseri 7 yıl önceden tespit edebilir!


Altın iğne hem yüz hem de vücut için uygundur.

  • İnce kırışıklıkların giderilmesi,
  • Cilt gençleştirmede,
  • Yara ve sivilce izlerinin giderilmesinde,
  • Göz altı morluklarının tedavisinde,
  • Derinin çatlaklarında,
  • Gözenekleri kapatmada,
  • Akne tedavisinde,
  • Yanık izlerinin tedavisinde,
  • Boyun ve dekolte bölgesini sıkılaştırmak için
  • Vücudun esnemesinde
  • Koltuk altı aşırı terlemesinin tedavisinde kullanılır.


Altın iğne nasıl uygulanır?

Fraksiyonel radyofrekans (altın iğne) uygulanmadan önce işlemin yapılacağı bölge temizlenir ve ağrıyı azaltacak anestezik etkili bir krem ​​sürülür.

İşlem alanı antiseptik solüsyonla temizlenir. Hastaya özel altın iğne başlıkları bulunmaktadır.

Altın iğne uygulamasının süresi bölgeye göre değişmekle birlikte genel olarak 30 ila 45 dakika kadar sürer ve işlem sonrasında hafif kızarıklık ve şişlik oluşabilir.

Cilt gençleştirme tedavisinde ortalama ayda bir kez altın iğne uygulamaları yapılmaktadır. Seans sayısı da doktorun yaptığı işleme göre değişmektedir.

Bu tedavinin PRP ve diğer mezoterapi işlemleriyle birlikte uygulanması etkinliğini daha da artırır. 2-4 hafta arayla ortalama 3 seans gerçekleştirilir.

Ancak kırışıklık, sivilce izi veya yara izi gibi durumlarda 4 ila 6 seansa ihtiyaç duyulabilir.

Kaynak: MEMORİAL