Yeşilçam'ın ustalarına onur ödülü verildi Yeşilçam'ın ustalarına onur ödülü verildi

Selda Bağcan, Manuş Baba, Ceza, Pentagram, Gazapizm, Uzi, Heijan ve Debublüman gibi sanatçıların sahne alacağı ve bu sene 6'ncısı düzenlenecek olan Çukurova Rock Şenliği Adana Valiliği tarafından yasak geldi.

Valiliğin yasak kararı ile ilgili; “Etkinliğin olacağı mekan ve çevresinde alkol satışı yapan iş yerlerinin olmasından dolayı etkinliğe gelicek katılımcılar arasında yaşı küçük kişilerin de bulunacağı göz önüne alındığında alkolle ile ilgili olarak (cinsel saldırı, kasten yaralama, hırsızlık vb.) asayiş olaylarının yaşanabileceği” nedenine yer verildi. 12 Ekim’de başlayacak Şenlik için valilik yasak kararını 11 Ekim’de tebliğ etti.

Organizasyon şirketi; bu süre içerisinde yapılan sözlü görüşmelerden sonra; 18 yaş altının alınmaması, alanda alkol satılmaması kuralı ile yeniden başvuru yapmasına rağmen, buna da cevap verilmediği bildirildi.

Şenliği organize eden Milyon Yapım ekibi ise Valiliğin yasak kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle Adana İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Adana İdare Mahkemesi, festivalin iptal edilmesine ilişkin yürütmeyi durdurma kararı vererek, korunma ve ara karara yanıt verilebilmesi için Adana Valiliği’ne süre tanıdı.

Yürütmenin durdurulma kararı ile birlikte Çukurova Rock Festivali katılımcılara kapılarını açtı.(karar)

Editör: Haber Merkezi