Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Gazze Şeridi'nde düzenlenen sekizinci olağanüstü İslam zirvesine katıldı.

Oğuz Murat Acı olayında yeni gelişme:  Aracın içinde Demirörenlerin oğlu da var Oğuz Murat Acı olayında yeni gelişme: Aracın içinde Demirörenlerin oğlu da var

VIII. Kongre, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da yapılacak ve İslam İşbirliği Teşkilatı ile Arap Birliği'nin ortaklaşa liderlik düzeyinde organize edilecek.Olağanüstü İslam zirvesine ev sahipliği yapıyor.

Zirvede Türkiye'yi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan temsil edecek.

Erdoğan, TSİ 12.45 sıralarında havalimanına geldi ve ardından zirve alanına doğru yola çıktı.

Erdoğan, Suudi Arabistan'da zirve alanında Veliaht Prensi Salman tarafından karşılandı.

İslam İşbirliği Teşkilatı'na üye ülke yönetimi ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın da katılacağı zirvede, İsrail'in başta Gazze olmak üzere Filistin topraklarına ve Filistin halkına yönelik saldırıları tartışılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması zirvede İslam ülkelerinin temsilcileri, kalkınmayla mücadeleye yönelik kapsamlı konusunda görüş alışverişinde bulunuyor. Esad, 12 yıl sonra ilk kez Arap Birliği'nin zirvesinde yer aldı ve Suriye'nin Arap Birliği'ne kaydoldu,

Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın 2011'de ülkede başlayan iç savaş sırasında hükümete saldıranlara yönelik acımasız baskı ve müdahale emrinin verilmesinin ardından durduruldu. Arap Birliği'ne üye 22 ülkenin dışişleri bakanlarının 7 Mayıs'ta aldığı kararın ardından Mısır'ın başkenti Kahire'de Arap Birliği ülkelerinin Suriye'yi birliğe yeniden entegre etmek istemesi üzerine Suudi Arabistan Kralı Salman bin Abdülaziz El Suud 10 Mayıs 'de Esad'ı zirveye davet etti.

Sonraki Mayıs. Esad, iki yıl aradan sonra ilk kez Suudi Arabistan'ın Cidde gizlilikleriki Arap Birliği zirvesine katıldı.(haberler.com)

Editör: Haber Merkezi