Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Menteşe Atatürk Bulvarı'nda Marmaris-Datça Yolu, Milas İçme Suyu Arıtma Tesisi ve Bodrum Devlet Hastanesi ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış törende konuştu.

İYİ Parti'nin Yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'ndan İlk Sözler İYİ Parti'nin Yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'ndan İlk Sözler

Hükümetin savunma yatırımlarından örnekler veren Erdoğan’ın hedefinde, kendisini alkışlayan generallere tepki gösteren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vardı. Erdoğan özetle şunları söyledi:

Müstemleke zihniyetlilerin kepazelikleri bitip tükenmiyor. TSK'nın gücüne güç katacak projemizin açılışında ordumuzun komutanlarıyla yaşadığımız sevince tahammül edemedikleri gördük. Bay Kemal, Sakarya Arifiye'de bu ordunun başkomutanı olarak Tayyip Erdoğan ne yaptı, Fırtına Obüsleri'nin teslim törenini yaptı. Senin hayatında, aklında böyle bir şey var mı? Altay tanklarının teslimini yaptık. Ordumuz bunlarla çok daha güçlü.

DAHA FAZLA OKU

“Anayasamıza göre bu kardeşiniz bu ordunun başkomutanıdır”

Bay Kemal sen teröristlerle dirsek direğe dolaştın. O teröristler oradan kolay kolay çıkamaz. Diyarbakır'da 51 vatandaşımızın ölümüne neden olan Demirtaş değil miydi? Çıkmış bu, onları çıkaracağım diyor. Bu millet sana bu yolu açmaz. Bu millet kan emicilere, bu ülkede yol vermez. Ben milletime güveniyorum.

Kahraman ordumuzu ve komutanlarımızı hedef alarak asıl niyetini gösterdi. Her gün sınırlarımızı taciz eden Yunanistan'a, PKK'ya, FETÖ'ye Türkiye ve Türk devleti düşmanlarına gösteremediği tepkiyi ordumuzun komutanlarına sergileyen bir kişi bu ülkenin siyasetçisi olabilir mi? Anayasamıza göre bu kardeşiniz bu ordunun başkomutanıdır. Ben söylemiyorum, Anayasa söylüyor.

“Karın ağrılarını iyi biliyoruz”

Bu ülkenin hangi menfaatini savunabilir, hangi hedefini hayata geçirebilir? Biz bunların asıl karın ağrılarını iyi biliyoruz. Atıl fabrikanın ülkenin savunma sanayisinin en önemli üretim merkezi olmasından rahatsızlar. Savunma sanayisinin her alanında kendi üretimini yapabilen Türkiye gerçeğine tahammül edemiyorlar. Terörü sınırlar içinde bitirmekle kalmayıp, sınır ötesinde teröristin başını ezen Türkiye fotoğrafına katlanamıyorlar. Krizleri fırsata dönüştüren Türkiye tablosunu içlerine sindiremiyorlar. Bunların tüm hayatları FETÖ'cülerin ve darbecilerin kendilerine altın tepisiyle sunduğu dönemle geçmiştir.

Ülkeye ve millete daha büyük hizmetler kazandırmak için harcamamız gereken enerjimizi bunlarla mücadeleye ayırmak mecburiyetinde kaldık. Partimizi kapatmaktan, sokak eylemlerine, darbecilere alkış tutmaya kadar her yolu denediler. Türkiye'yi hedef alanların yanında yer aldılar.

“Gözükmeyen ortakları ayrı telden çalıyor”

Bir masa kurmuşlar, etrafındaki herkesten ayrı ses çıkıyor, herkes ayrı hesap yapıyor. Bunlar Anayasa'yı da okumamışlar. Daha seçilmemişsin, seçilmediğin halde nasıl hemen seçime gideriz diyorsun?

Masanın altında, üstünde sakladıkları gözükmeyen ortakları ayrı telden çalıyor. Ortada fol yok, yumurta yok. Bunlar sadece zarar dostudur. Ülkenin ve milletin iyiliklerini istediği tek bir örnek görülmemiştir. Her eser ve hizmeti nasıl bunlara rağmen yaptıysak Türkiye Yüzyılı'nı da aynı şekilde hayata geçireceğiz.

Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu eleştirisine alkış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Ocak’ta Milli Savunma Bakanlığı Arifiye Yerleşkesi BMC İşletmesi’nde Yeni Nesil Fırtına Obüsleri Teslimat Töreni’ne katılmış, Kılıçdaroğlu’nu hedef alarak şu ifadeleri kullanmıştı:

Sıradan işletme-devir işlemini çarpıtarak sermaye düşmanlığı yapanlar, bugün Amerika’dan İngiltere’ye, oradan Almanya’ya kapı kapı dolaşarak benzin istasyonlarındaki affedersiniz restoranlarda bir şeyler yemeye gayret edenler, yabancı yabancı ekonomi komiserlerinden yardım dileniyor. Biz ise yerli ve milli olarak kendi mühendislerimizle, kendi işçilerimizle işte bu dev eserleri hizmete koyuyoruz.

Komuta kademesi haddini bilsin

Erdoğan’ın CHP liderini hedef aldığı sözleri, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komutanlarının alkışlaması Kılıçdaroğlu’nun tepkisini çekmişti.

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullanmıştı:

Etrafınıza siyaset koridorlarında kariyer devşiren askerler koyarsanız, elinizde bol yıldızlı, apoletli, Ortadoğu üniformaları kalır. Unutmayın ki bol bol apoletli Ortadoğu askerleri savaşlardan, cephelerde kaçtılar. Kariyerist kafadan asla ve asla hayır gelmez. Onun için komuta kademesi haddini bilsin. Siyaset askerin işi değildir. Bir daha söylüyorum: Siyaset askerin işi değildir. Herkes haddini bilecek. Herkes bulunduğu makamın ne olduğunu anlayacak.

Independent Türkçe 

Editör: Haber Merkezi