Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ziyaretinin ardından uçak yaptığı açıklamalarda, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla ilgili olarak bir an önce ateşkesin başlatılmasını talep etti. Aynı zamanda cumhurbaşkanlığı seçimi için yüzde 50+1 oy talebinin değiştirilmesi vurgulandı.

Kabine toplandı: Ana gündem öğretmen atamaları Kabine toplandı: Ana gündem öğretmen atamaları

"KİMİN ELİ KİMİN CEBİNDE BELLİ DEĞİL"

Erdoğan, ilgili ilgili görüşlerinde dile getirerek şunları ifade etti: "50+1 serisinin içeriğinin fikrine göre düzenlenmesi, doğru olabilir. Çoğunluk alan adayın seçme yöntemi, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini hızlı ve karmaşıkya yol açmadan tamamlar. Mevcut 50+1 koşulu, partileri bazen yanıltıcı yollara gidiyor. Kimin ne Bunların belirsiz hale geliyor.Oyların tamamlanması, seçimin daha hızlı sonuçlanmasını sağlar ve karmaşıklığa yol açmaz.Artık altılı ve altılı masa gibi durumlarla karşılaşmayız.Yeni düzenlemeyle seçimler daha net ve hızlı bir şekilde tamamlanır."

"MİLLETİMİZİ HAK ETTİĞİ SİVİL ANAYASAYA KAVUŞTURACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu şekilde devam etti: "Ayrıca, mevcut anayasamızın içeriğinde darbeci bölümlerinin izlerini taşıması, dünyadaki en çok rahatsız eden şeylerden biridir. Dünya, 1980'li yıllarda bu yana önemli değişiklikler yaşandı. Mevcut anayasa metnimizin bütünlüğünü bozdu. Yeni, sivil, kapsayıcı ve çağın gerekliliklerine tam uyumlu bir anayasa Türkiye'ye kazandırılması, arzuladığımız en önemli hedeflerden biridir Meclis'te yeni anayasal olarak birkaç kez başlayan dirençin engellemeleri ve sözlerini yerine getirmemesi nedeniyle bu Çalışmalar hep yarım kaldı.Biz, sözün arkasındayız ve milletimizi hak ettiği sivil anayasaya dönüştüreceğiz."(sondakika.com)

Editör: Haber Merkezi