Cumhurbaşkanlığı,Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yılı.Doğum günü sebebiyle özel bir açıklama yaptı.Cumhurbaşkanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bugün Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını gurur ve sevinçle kutluyoruz.

Başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal Harbimizin kazanılmasında ve bu toprakları bize vatan kılmak için fedakârca mücadele eden tüm kahramanlarımızı saygıyla yâd ediyoruz.

Tam 100 yıl önce ağır bedeller ödeyerek kurduğumuz Türkiye Cumhuriyeti’ni birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde, muasır medeniyetler seviyesinin de üstüne çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemizde ve yurt dışında yaşayan tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı tebrik ediyoruz.

Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun.

Yerlikaya, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda, “Cumhuriyetin toplarını omuzlarında taşıyan büyükannelerin son şahitliği, Süngüye binmiş  Mehmetçik’in cesaretidir.” dediler ve mermileri bitince saldırı başlattılar.

Yerlikaya, binlerce şehidin Cumhuriyetin kutsal canı, kahraman gazilerin asil kanı olduğunu belirterek, "Kara Fatma'ya, Şerife Bacı'ya, Gördesli Makbule'ye selam olsun.".. Selamlar Yörük Ali Efe'ye, demirci Mehmet Efe'ye, Şahin Bey'e... Selamlar Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun."açıkladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Yargı Paketini Açıkladı: İnfaz Sistemine Yeni Düzenlemeler Geliyor Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Yargı Paketini Açıkladı: İnfaz Sistemine Yeni Düzenlemeler Geliyor

"CUMHURIYETİMİZ, TÜRKİYE YÜZYILI'NIN ,LHAMI BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE HEDEFİMİZİN MİLADIDIR"

Bakan Yerlikaya, açıklamasına eşlik eden video mesajında, Cumhuriyetin 100. yılını kutlamanın hepimizin büyük bir mutluluk duyduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bağımsızlığımızın nişanesi Cumhuriyet'imiz, Türkiye Yüzyılı'nın ilhamı büyük ve güçlü Türkiye hedefimizin miladıdır. Çanakkale'de 'Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum' diyen kararlılıktır Cumhuriyet. İstanbul'un işgalinde Boğaz'ı yaran düşman gemilerine bakıp 'Geldikleri gibi giderler' diyen iradedir. Büyük Taarruz'da 'Vakit tamam, inşallah zafer bizimdir' diyen inançtır Cumhuriyet. En büyük eserini gençlere emanet eden ve 'Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır' diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, kahraman silah arkadaşlarını, aziz vatanımız için feda-yı can eyleyen şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla yad ediyorum. Bir asırdır değişmeyen heyecanımız ve inancımızla Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun." (haber global)

Editör: Haber Merkezi