Ormanda Ayının Saldırısına Uğrayan Köylü Tedavi Altında Ormanda Ayının Saldırısına Uğrayan Köylü Tedavi Altında

Türkiye'de dar ve orta gelirli ailelere yönelik inşa edilecek 375 bin yeni konut projesi 

Türkiye'de dar ve orta gelirli ailelerin konut ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılan büyük bir proje hayata geçiriliyor. 12. Kalkınma Planı kapsamında, özellikle Marmara bölgesinde olmak üzere, riskli yapı stoklarının yenilenmesi için çalışmalar hızlandırılıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, bu projenin kentsel hizmetlerde bilgi ve iletişim teknolojilerinin kullanımını artırmayı hedeflediğini belirtiyor.

Projenin ana hedefi, kentleşme, nüfus artışı, yenileme ve afet kaynaklı konut ihtiyacını göz önünde bulundurarak dar ve orta gelirli ailelere 375 bin yeni sosyal konut inşa etmek. Ayrıca, afete dayanıklı şehirleşmeyi sağlamak için mekansal analiz altyapısı güçlendirilecek.

Başta Marmara bölgesi olmak üzere, riskli yapı stokunun yenilenmesi için gerekli çalışmalar hızlı ve etkin bir şekilde yürütülecek. Bu proje, dar gelirli aileler için daha uygun konutlara erişimi kolaylaştırmayı amaçlıyor ve şehirlerin daha sürdürülebilir ve güvenli bir şekilde gelişmesine katkıda bulunacak.(karar)

Editör: Haber Merkezi