HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'kamu görevlisine hakaret' suçlamasıyla yargılandığı davanın 23 Eylül'de görülen duruşmasında mahkeme, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlık dönemindeki şikayetinin devam ettiğini açıklamıştı. Demirtaş, bir sonraki duruşmada Davutoğlu’nun duruşmaya katılmasını ve kendisinin de aynı şekilde duruşmaya Küçükçekmece’de katılmak istediğini söylemişti. Bunun üzerine Gelecek Partisi kurmayları ise Davutoğlu'nun şikayetini çektiğini fakat yargılamanın kamu davası olarak devam ettiğini ifade etmişti.

'Şikayet' tartışmalarında dün ise Gelecek Partisi lideri Davutoğlu'nun açıklamaları dikkat çekmişti. Davutoğlu, kendisinin şikayetçi pozisyonunda olmadığını söyleyerek, "Herhangi bir siyasetçi ile ben dava sahibi olmak istemiyorum" demişti.

Davutoğlu, şikayetinden vazgeçti

Demirtaş'ın bugün İstanbul 47. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen ve tutuksuz yargılandığı yedinci duruşmasında ise Davutoğlu, Demirtaş hakkındaki şikayetinden vazgeçti. Duruşmada, mağdur sıfatı bulunan Davutoğlu'nun avukatının bu dosya kapsamında bulunan tüm işlem ve taleplerden feragat ettiklerini bildiren dilekçe sunduğu tutanağa geçti.

'Şikayetten vazgeçmeyi kabul ediyoruz'

Demirtaş'ın avukatı Fırat Epözdemir, "Şikayetten vazgeçmeyi kabul ediyoruz. Önceki savunmalarımızı tekrar ediyoruz. Müvekkilimizin milletvekilliğinin kaldırılmasının Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, kararıyla Anayasa'ya aykırı olduğu tespit edilmiştir. Yine müvekkilimiz dava konusu mağdur hakkındaki benzer konuşmaları milletvekili olarak meclis kürsüsünden yaptığı, getirtilen kayıtlardan ve aldırılan bilirkişi raporundan açıkça anlaşılmaktadır. Yasama sorumsuzluğu nedeniyle bu dava hakkında düşme kararı verilmesini talep ediyoruz. Mahkemeniz aksi kanaatteyse eksik hususların giderilmesini istiyoruz" dedi.

Duruşma ertelendi

Mahkeme, Bakırköy 7. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki dosyasının istinaftan dönüşünün beklenmesine ve bir dahaki celse Selahattin Demirtaş'ın cezaevi SEGBİS odasında hazır edilmesi için müzekkere yazılmasına hükmetti. Duruşma ertelendi.

Özgür Özel "Niye Taksim'e Yürümedi" Sorusuna CHP Yanıt Verdi: Sendikaların iradesine saygı duyduk Özgür Özel "Niye Taksim'e Yürümedi" Sorusuna CHP Yanıt Verdi: Sendikaların iradesine saygı duyduk

Kaynak: halktv.com.tr

Editör: Haber Merkezi