DEM Partisi Sözcüsü Ayşegül Doğan, İçişleri Bakanlığı'nın Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye meclisleri ile ilgili inceleme başlatılmasına tepki gösterdi. Doğan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın paylaşımını alıntılayarak yaptığı açıklamada, iddiaların asılsız olduğunu vurguladı.

Diyarbakır'da CHP'li Belediye Başkan Adayı Evinde Ölü Bulundu Diyarbakır'da CHP'li Belediye Başkan Adayı Evinde Ölü Bulundu

Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanlarının açıklamalarına rağmen iddialara inanmaya devam edenler olduğunu belirten Doğan, kamu kaynaklarının beyhude çabalar için harcanmaması gerektiğini ifade etti. Aynı kaynakların kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları incelemek için seferber edilmesi gerektiğini söyledi.

DEM Partisi'nin bu açıklaması, İçişleri Bakanlığı'nın söz konusu belediyelerle ilgili incelemelerinin siyasi bir tartışma ortamına dönüşmesi üzerine yapıldı. Parti, kamu kaynaklarının doğru ve etkili bir şekilde kullanılması gerektiğini vurgulayarak, iddiaların asılsız olduğunu savundu.

Kaynak: gazete duvar