Nihal Candan ilk kez konuştu: Seçil Erzan'la aynı koğuştaydık Nihal Candan ilk kez konuştu: Seçil Erzan'la aynı koğuştaydık

Denizlili kadınlar seçme ve seçilme hakkının tanınmasının yıldönümünü kutladı: "Babam, teşekkür ederim"

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkı tanınmasının 89. yıl dönümünde Atatürk anıtı önüne çelenk koydu. Kadınlar, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı ve minnetle andılar.

Denizli kadınları, Mustafa Kemal Paşa'nın verdiği seçme ve seçilme hakkı yıl dönümünü unutmadı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 5 Aralık'ta Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 89. yıl dönümünde, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna çelenk koydu. 1934. Önünde düzenlenen programa Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Seval Gebeş, Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Büyükşehir Belediyesi çalışanları, davetliler ve öğrenciler katıldı. Delikliçınar Martiri'deki Atatürk Anıtı. 15 Temmuz Meydanı. . Kadınlarla biraz sohbet eden Başkan Zolan, Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkının tanınmasının yıldönümünü kutladı. Kadın Meclisi Başkanı Özen'in Atatürk anıtına çelenk koymasının ardından başlayan törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

"BABAMIZ BİZE BU HAKLARI VERDİ"

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Kadın Meclisi Başkanı Özen, Türk kadını ve genç Türk olmanın büyük bir fırsat ve mutluluk olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: bugüne kadar yakıldı ve yok edildi. Kadın evlenebilir ama boşanamaz. Miras hakkı çocuklara aitti. Bir kadının bu hakkı yoktur. Atatürk'ümüz bize bu hakları verdi. Eğer bugün kızlar okuyabiliyorsa ve ben de burada Kadın Meclisi başkanı olarak konuşabiliyorsam, sana teşekkür ederim Ata. Eğer o olmasaydı bugün çok farklı bir ülkenin şartlarında yaşıyor olacaktık” dedi.(Haberglobal)

Editör: Haber Merkezi