Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen afet sonrasındaki depremzedelere sosyal medyadan bağış toplamak amacıyla 88 gün önce Fransa'dan koşuya başlayan 41 yaşındaki Claude Cazes, zorlu 3 bin 600 kilometrelik parkurunu Adana'da tarihi taş köprüde tamamlayarak büyük bir başarıya imza attı. Koşusunun son etabında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar tarafından karşılanan Cazes, Adanalılar tarafından Adana Kebabı ve şalgam ikramıyla ağırlanarak destek ve sevgiyle karşılandı.

Depremzedeler İçin Koşan Fransız Sporcu, Adana Kebabıyla Karşılandı

Claude Cazes, gazetecilere yaptığı açıklamada, koşusunun amacının depremzedelere destek olmak ve sosyal medya üzerinden yardım toplamak olduğunu belirterek, koşusunun bu süreçte derneklere güç ve destek sağlamayı amaçladığını ifade etti. Cazes, aynı zamanda depremden etkilenen ailelere ve yardım bekleyen derneklere destek vermek amacıyla koştuğunu vurguladı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise Cazes'i yürekten kutlayarak, depremden etkilenen insanlara yardım eli uzatma amacını takdirle karşıladı. Koşusunu Adana'da tamamlamasının kendileri için çok anlamlı olduğunu ifade eden Başkan Karalar, Claude Cazes'i bir Adanalı gibi selamladı. Başkan Karalar, Cazes'in Adana Kebabı ve şalgam ikramıyla karşılanmasının da bir Adana geleneği olduğunu belirterek, "Artık o da bir Adanalı" dedi.

Hasta sokak kedisi kendi ayağıyla veterinere gitti Hasta sokak kedisi kendi ayağıyla veterinere gitti

Depremzedeler İçin Koşan Fransız Sporcu, Adana Kebabıyla Karşılandı

Kaynak: halk tv