MHP Başkanı Bahçeli partisinin grup toplantısında konuşuyor. İsrail ve Filistin arasındaki savaşa değinen Bahçeli, "Bir zamanlar hakimiyetimiz altında barış huzur ve hoşgörüyle yönetilen coğrafyalar bugün zulmün tutsağıdır. Bunun bedelini ödeyenler de mazlum olanlardır. Filistin, tam bir asırdır felaketlerin pençesindedir" şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşmaya devam ediyor.

Bahçelinin konuşmasından öne çıkan konular şöyle:

Bir zamanlar hakimiyetimiz altında barış huzur ve hoşgörüyle yönetilen coğrafyalar bugün zulmün tutsağı altındadır. Bunun bedelini de ödeyenler de mazlumlardır.

Türk-İslam medeniyetinin gönlü  çok yaslıdır. Bu kadar da olmaz dediğimiz ne tür dram ve trajedi varsa zaman içinde olmaya devam ediyor

Filistin, tam bir asırdır felaketleriin pençesindedir.

Özgür Demirtaş ile Melih Gökçek arasında yaşanan "sen kimsin" tartışması Özgür Demirtaş ile Melih Gökçek arasında yaşanan "sen kimsin" tartışması

7 Ekim 2023 Cumartesi günü Hamas'ın başlattığı Aksa Tufanı operasyonu İsrail'in Demir Kılıçlar operasyonunu devreye almasıyla şiddetli hale gelen çatışmaları başlatmıştır. Üzüntümüz yüzlerce sivil ve masum insanın ölmesi, binlerce insanların da yaralanmasıdır. Kadın çocuk ve yaşlı demeden savunmasız insanların hedef alınması çözüm çabalarını da  dinamitlemektedir. Haksızlıklara çanak tutularak insanlık vicdanını yaralayarak meşru bir hukuki savunma olamaz.

İsrail yıllardır Filistinli kardeşlerimize zulmetmiştir, insafsızca, vicdansızca, vandalca saldırmıştıır. Dünyanın gözü önünde insanlık suçu işlenmiştir dedi.(karar)

Editör: Haber Merkezi