Dilan Polat'a, daha önce de "kara para aklama" ve "vergi kaçırma" gibi suçlardan dolayı tutuklu olduğu dönemde başka bir dava daha açıldı. Bu kez, bir başka fenomen olan A.A. ile yaşadığı tartışma sonrasında gönderdiği tehdit dolu mesajlar nedeniyle yargılanacak.

Özgür Demirtaş ile Melih Gökçek arasında yaşanan "sen kimsin" tartışması Özgür Demirtaş ile Melih Gökçek arasında yaşanan "sen kimsin" tartışması

Dilan Polat’a yeni şok: 7 yıl hapis istemi | Önce tehdit sonra inkar etti

Olay, 24 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleşti. A.A. ile Dilan Polat arasında sosyal medya platformunda bir tartışma yaşandı ve Polat, A.A.'ya ölüm tehditleri içeren bir mesaj gönderdi. A.A., bu mesajları alır almaz avukatı aracılığıyla şikayette bulundu.

Polat, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadesi alındı ve "Söz konusu mesajları gönderdiğimi hatırlamıyorum" dedi. Ancak suç, uzlaşma kapsamına girmemesi nedeniyle mahkemeye taşındı.

Dilan Polat'a yeni şok: 7 yıl hapis istemi | Önce tehdit sonra inkar etti

Savcılık, Polat'a "kadına karşı tehdit" ve "hakaret" suçlarından 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Bu suçların yanı sıra, Polat'ın daha önce komşularıyla yaşadığı bir kavgada da "hakaret", "yaralama" ve "birden fazla kişiyle tehdit" suçlarından dolayı 8 yıl 4 aya kadar hapis isteniyor.

Dilan Polat'a yeni şok: 7 yıl hapis istemi | Önce tehdit sonra inkar etti

Ayrıca, Dilan Polat'ın Banu Parlak'ın güzellik merkezini kurşunlattığı gerekçesiyle de "silahla tehdit suçunu azmettirme" ve "mala zarar vermeye azmettirme" suçlarından 8 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Kaynak: A Haber