Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şunlar ifade edildi:

Hollanda’nın Lahey kentinde bugün (23 Eylül) aralarında Büyükelçiliğimizin de bulunduğu İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi bazı ülkelerin Büyükelçilikleri önünde düzenlenen kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i hedef alan aşağılık saldırıları en güçlü şekilde kınıyoruz.

Dinimizi ve inananlarını küçük düşürmeye çalışmak amacıyla bu provokatif saldırıların, Avrupa ülkelerinde göz yumuldukça giderek yayılmasını ve ifade özgürlüğü kisvesi altında bu nefret söylemlerine izin verilmesini kınıyoruz.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Yargı Paketini Açıkladı: İnfaz Sistemine Yeni Düzenlemeler Geliyor Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Yargı Paketini Açıkladı: İnfaz Sistemine Yeni Düzenlemeler Geliyor

Birleşmiş Milletler tarafından da dini nefret ve uluslararası hukukun ihlali olarak kabul edilen bu provokasyonlara karşı, saldırıların yapıldığı ülkeler tarafından artık etkili önlemler alınmalıdır.

Bu saldırılar karşısında girişimlerde bulunduğumuz Hollanda makamlarını olayın failine yönelik gerekli işlemleri yapmaya ve bu menfur olayların tekrar etmemesi için önlem almaya çağırıyoruz.

Türkiye bu hastalıklı ve nefret temelli zihniyetle mücadelesini her türlü platformda kararlılıkla sürdürecektir.(haber global)

Editör: Haber Merkezi