Ekim ayında konutlardaki doğalgaz tarifesi değişmezken, elektrik amaçlı üretim ile işletmelerde kullanılan tarifeye yüzde 20 zam yapıldı.

BOTAŞ'ın internet sitesinde ekimde geçerli olacak mesken ve sanayi abonelerinin tarifesi ile elektrik üretim amaçlı tarife tablosu yayımlandı.

Buna göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine ekimde uygulayacağı satış fiyatı 1000 metreküp doğalgaz için 4 bin 80 lira olarak açıklandı. Böylece tarife değişmemiş oldu.

Bursa'da TikTok'ta Çocuğu Kanlar İçindeyken Canlı Yayın Açan Kadın Tutuklandı Bursa'da TikTok'ta Çocuğu Kanlar İçindeyken Canlı Yayın Açan Kadın Tutuklandı

Sanayiye zam

Buna karşın elektrik üretim amaçlı doğalgaz tarifesi ile büyük sanayi kuruluşlarında ile küçük ve orta ölçekli işletmelerde kullanılan gazın satış fiyatı yüzde 20 zamlandı.

Elektrik faturalarındaki yeni tarife resmen devrede

Sanayi abonelerinin tarifesi, kademe 1 için 1000 metreküp doğalgazda 8 bin 549 lira, kademe 2 için ise 11 bin 374 lira olarak belirlendi.

Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 12 bin lira olarak duyuruldu. Doğalgazda fiyat tarifeleri aylık hesaplanıyor.

'En ucuz ikinci gaz Türkiye'de'

Kurumun internet sitesinde yer alan duyuruda, "Konutlarda kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında halen konutlarda, Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğalgaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır." ifadesi kullanıldı.

Elektrikte de benzer şekilde ticari işletmeler için yüzde 20 zam gelirken, konut tarifesi değişmemişti.(Dünya)

Editör: Haber Merkezi