Dolar 25 Ağustos'tan beri ilk kez yükseldiği 27 TL'nin üstünde seyrediyor. Dolar bugüne 27,02 TL'den başladı. Euro ise 28,87 TL'den başladı. Gözler yarın Fed'in, Perşembe günü ise TCMB'nin açıklayacağı faiz kararlarına odaklandı

Dolar 25 Ağustos'tan beri ilk kez yükseldiği 27 TL'nin üstünde seyrediyor. Dolar bugüne 27,02 TL'den başladı. Euro ise 28,87 TL'den başladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), Türk Lirası'nı cazip kılma adına attığı adımlarına devam ediyor. Dün bankalara gönderilen talimata göre, (gerçek kişiler için) TL payı artış hedefi yükseltildi.

Uzmanlar altın fiyatlarının mayıs sonrası akıbetini açıkladı! Uzmanlar altın fiyatlarının mayıs sonrası akıbetini açıkladı!

Bankacılık sisteminde TL payını artırma ve TL'yi tasarruf aracı haline getirme amacını kararlılıkla sürdüren TCMB, mevcut düzenlemede yaptığı revizyonlarla bu amacını pekiştirirken, bazı teşvik ve uygulama kolaylıkları da getirdi.

TCMB, ağustos ayında menkul kıymet ve zorunlu karşılık uygulamalarında kur korumalı hesapların TL mevduata dahil olduğu TL payı rasyosunu yürürlükten kaldırmış, yerine kur korumalı hesapları TL mevduat olarak dikkate almayan ve standart yerel para olan TL mevduatın toplam mevduat içindeki payını artırmayı hedefleyen yeni bir TL payı rasyosu getirmişti.

TL'ye geçişlerin hızlandığını gösteren veriler doğrultusunda gerçek kişiler için aylık yüzde 2 olarak belirlenen TL payı artış hedefi, yüzde 2,5'e yükseltildi.

Ağustos ayında menkul kıymet ve zorunlu karşılık uygulamalarında yürürlükten kaldırılan eski TL payı rasyosuna göre komisyon uygulaması da sona erdirildi.

TCMB, perşembe günü faiz kararını açıklayacak. TCMB'nin politika faizini 500 baz puan artış ile yüzde 30'a çıkarması bekleniyor. 

Yarın ise Fed politika faiz kararını açıklayacak. Son açıklanan enflasyon rakamlarının Fed'i harekete geçirecek mahiyette olmaması nedeniyle Fed'in politika faizini sabit bırakması bekleniyor. Ancak toplantı sonrası Fed Başkanı Powell'ın yapacağı konuşma piyasaların dikkatle takip edeceği bir konuşma olacak. 

7 milyon 140 bin 215 ile en yüksek seviyesine ulaşan yatırımcı sayısıyla Borsa İstanbul'daki düşüş ise sürüyor. Enflasyona karşı alternatifsiz kalmasıyla hızlı yükselişler yaşayan Borsa İstanbul dünü yüzde 3,54 düşüşle kapattı. 9 Eylül'den bu yana ise yüzde 7,69 düşüş yaşadı.(Haberglobal)

Editör: Haber Merkezi