Amerika Birleşik Devletleri Marquette Hukuk Fakültesi, 5 Kasım başkanlık seçimlerinde adayların durumuna ilişkin 5-15 Şubat tarihleri ​​arasında gerçekleştirilen anketin sonuçlarını açıkladı.

Böylece kayıtlı seçmenlerin yüzde 51'i Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olan eski Başkan Donald Trump'a oy vereceğini söylerken, mevcut Başkan Joe Biden'ı tercih edenlerin oranı da yüzde 49'da kaldı.

Muhtemel seçmenlere göre Trump'ın oyu bir puan artarak yüzde 52'ye çıkarken, Biden'ın oyu bir puan azalarak yüzde 48'e çıktı.

İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANI KATZ ERDOĞAN'I HEDEF ALDI İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANI KATZ ERDOĞAN'I HEDEF ALDI



HALEY OLURSA CUMHURİYETÇİLERİN OYU DAHA DA YÜKSELİYOR

Ankete katılanlar, başkan adayının ABD'nin eski Birleşmiş Milletler Büyükelçisi ve eski Güney Carolina valisi Nikki Haley olması durumunda Cumhuriyetçi Parti'yi %58 oranında destekleyeceklerini söylerken, Biden'ın oyları bu denklemde %42'ye düşüyor.

Cumhuriyetçilerin başkan adayının belirlenmesi sorulduğunda kayıtsız seçmenlerin yüzde 73'ü "Trump", yüzde 15'i ise "Haley" dedi.

Demokratların ön anket sorusunda Biden'ı tercih edenlerin yüzde 66'sı olmasına rağmen seçmenlerin yüzde 27'si kararsız olduğunu söyledi.

Öte yandan seçmenler, göç, sınır güvenliği ve ekonomi gibi alanlarda Trump'a daha çok güvendiklerini, kürtaj politikası, sağlık ve sosyal güvenlik konularında ise Biden'ı tercih ettiklerini söyledi.

Kaynak: karar