Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), internet sitesinden yaptığı açıklamada, Kovid-19 salgınının dünya genelinde ortalama yaşam süresini olumsuz etkilediğini bildirdi. Açıklamaya göre, 2019-2021 yılları arasında Kovid-19 nedeniyle beklenen yaşam süresi 1,8 yıl azalarak ortalama 71,4 yıla düştü.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, salgının sadece 2 yıl içinde beklenen yaşam süresinde 10 yıllık bir kazanımı tersine çevirdiğini belirtti. Ghebreyesus, gelecekteki nesilleri korumak amacıyla ülkelerin küresel bir salgın anlaşması üzerinde uzlaşmaları gerektiğini vurguladı.

Sağlık Bakanlığı görevini Memişoğlu Fahrettin Koca'dan devraldı Sağlık Bakanlığı görevini Memişoğlu Fahrettin Koca'dan devraldı

Raporda, Amerika kıtası ve Güneydoğu Asya'nın Kovid-19 salgınından en çok etkilenen bölgeler olduğu belirtilirken, 2020 ve 2021 yıllarında Amerika kıtasında Kovid-19'un en sık rastlanan ölüm nedeni olduğu ifade edildi. Batı Pasifik ülkelerinin ise salgının ilk iki yılında virüsten en az etkilenen bölgeler arasında olduğu kaydedildi.

Kaynak: KARAR