"Dünyada Yeni Bir Tehlike: Diyabet Salgını! Mutfağınızdaki Bu Ürüne Dikkat Edin, Sonu Ölümcül Olabilir"

Dünya genelinde hızla yayılan yeni bir pandemi olarak duyurulan sağlık sorunu, dahiliye uzmanları tarafından yapılan açıklamalara göre şeker hastalığı olarak tanımlandı. Bu hastalık, ülkemizde 2020 yılına kadar 5 milyon kişiye tanı konulduğu belirtilirken, günümüzde bu sayının 7 milyonu aştığı ifade edildi. Dr. Muhittin Pekuz, şeker hastalığının artık bir salgın, yani pandemi olarak kabul edildiğini vurgulayarak, bu durumun ciddiyetine dikkat çekti.

Sağlıklı beyaz ekmek üretiliyor Sağlıklı beyaz ekmek üretiliyor

Beslenme alışkanlıklarının hayati önem taşıdığını belirten Pekuz, şeker hastalığının kontrol altına alınabilmesi ve önlenmesi için toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Bu konuda eğitim almanın ve beslenme alışkanlıklarını düzenlemenin önemine vurgu yapan uzman, bu çabanın hayati öneme sahip olduğunu ifade etti.

Diyabet için düzenlenen seminerde hastalığın potansiyel komplikasyonlarına dikkat çekilerek, kalp hastalığı, göz hasarı ve böbrek yetmezliği gibi risklerin altı çizildi. Ayrıca, Türkiye'nin Avrupa ülkeleri arasında en yüksek diyabet prevalansına sahip olduğu vurgulanarak, bu konuda toplumun daha fazla bilinçlenmesi gerektiği belirtildi.(Karar)

Editör: Haber Merkezi