Ben Aldırma Nedir? Ben Aldırma Operasyonu Nasıl Yapılır? Ben Aldırma Nedir? Ben Aldırma Operasyonu Nasıl Yapılır?

Son yıllarda çocuklar ve gençler arasında popüler hale gelen "enerji içecekleri" birçok ciddi sağlık sorununa yol açma riski taşıyor. Araştırmalar, enerji içeceklerinin içerdikleri yüksek kafein ve şeker içeriği nedeniyle kalp atış hızını ve kan basıncını artırdığını gösteriyor.

Halk Sağlığı Dergisi'nde yayınlanan ve 1,2 milyon çocuğu kapsayan 51 araştırmanın verilerinin analiz edildiği çalışmada, enerji içeceklerinin kalp krizi riskinin yanı sıra özellikle çocuklarda intihar düşüncelerini de tetiklediği tespit edildi.



'DERİN ENDİŞE DUYUYORUZ'

Bilim adamları, enerji içeceği tüketiminin özellikle çocuklarda artan zihinsel sağlık sorunları riskiyle bağlantılı olduğunu buldu.

Newcastle Üniversitesi'nden araştırmacı Dr., Shelina Visram, "Enerji içeceklerinin psikolojik sıkıntıya ve zihinsel sağlık sorunlarına neden olabileceğine dair bulgulardan derin endişe duyuyoruz. Bunlar, ele alınması gereken önemli halk sağlığı sorunlarıdır" dedi.

Dünya çapında 1,2 milyon çocuğu kapsayan 51 araştırmadan elde edilen verilerin analiz edildiği çalışma, erkeklerin kızlardan daha fazla meşrubat tükettiğini gösteriyor.

Ayrıca içki içen çocukların yasa dışı uyuşturucu kullanımı ve şiddet gibi riskli davranışlarda bulunma olasılığının daha yüksek olduğu da tespit edildi.

Ayrıca gazlı içeceklerin akademik performans düşüklüğü, uyku sorunları, kaygı, depresyon ve sağlıksız beslenme alışkanlıkları gibi olumsuz durumlara yol açtığı da gösterilmiştir.

'16 YAŞINDAN KÜÇÜKLERE SATIŞI YASAKLANMALI''

İngiltere Kraliyet Halk Sağlığı Derneği'nden William Roberts şunları söyledi: "Bu önemli inceleme, enerji içeceklerinin hem kısa hem de uzun vadede çocukların ve gençlerin fiziksel ve zihinsel sağlıklarına zarar verebileceğine dair artan kanıtlara katkıda bulunuyor.

"Bu nedenle Birleşik Krallık Hükümeti'nin adım atmasını ve 2019'da verdiği, 16 yaşın altındakilere enerji içeceklerinin satışını yasaklama sözünü yerine getirmesini istiyoruz" dedi.

BİR ÖĞRENCİ KALP KRİZİ GEÇİRMİŞTİ

Mayıs 2023'te Newport'taki bir ilkokul, bir öğrencinin "kalp krizi" geçirmesi ve etkileyici Logan Paul'un Prime Energy kutusunu içtikten sonra midesini yıkamak zorunda kalması üzerine tüm ebeveynlere bir uyarı yayınladı.

Kaynak: karar