Erbakan, Işıkhan'a Tepki: "Aynı Ülkede mi Yaşıyoruz?

Yeniden Refah Partisi Lideri Fatih Erbakan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'ın asgari ücret ve yoksullukla ilgili açıklamalarına sert tepki gösterdi. Erbakan, "Sayın Bakan'ı şaşkınlıkla izliyoruz ve sayın Bakan ile aynı ülkede mi yaşıyoruz, aynı istatistiklere mi bakıyoruz, gerçekten de anlayamıyoruz" dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın asgari ücret ve yoksullukla ilgili açıklamalarına şiddetli bir tepki gösterdi. Seçimlerde AK Parti ile işbirliği yaparak seçimlere giren Erbakan, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Özgür Demirtaş ile Melih Gökçek arasında yaşanan "sen kimsin" tartışması Özgür Demirtaş ile Melih Gökçek arasında yaşanan "sen kimsin" tartışması

"14 bin açlık sınırının olduğu bir ülkede asgari ücret ne kadar? 11 bin 400 lira. Bu miktarla hem beslenmek hem ısınmak hem de temel ihtiyaçları karşılamak mümkün mü? Sayın Bakan'ın ifadesine göre ülkemizde aşırı yoksulluk veya açlık sınırı altında yaşayan bir kişi bulunmamaktadır. Ancak, gerçekleri görmemek, vatandaşlarımızın zor durumda olduğunu inkar etmek ne kadar doğru? Bakan Işıkhan'ın bu ifadelerini şaşkınlıkla izliyoruz ve sayın Bakan ile aynı ülkede mi yaşıyoruz, aynı istatistiklere mi bakıyoruz, gerçekten de anlayamıyoruz.

Bugün Türkiye'de profesörlerimizin dahi aldığı maaş yoksulluk sınırının altında. Bırakınız 7 bin 500 lira aylık maaş alan emeklimizi, bırakınız 11 bin 400 lira maaş alan asgari ücretlimizi, bu ücretlerle geçinmek neredeyse imkansız. Sayın Bakan'ın vatandaşlarımızın yoksulluk içinde olduğunu kabul etmemesi, asgari ücrete yapılacak tek seferlik zam düşüncesini paylaşması da endişe verici. Bu enflasyon ortamında, bir sene için bir defa zam yapmayı düşünüyorlarsa, Allah bu asgari ücretlinin yardımcısı olsun."(karar)

Editör: Haber Merkezi