Cumhurbaşkanı ErdoğanHaliç Kongre Merkezi'nde partisinin İstanbul Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bugün 2053 vizyonumuzu İstanbul'un fethinin 600. yılına adıyoruz. Yarın evlatlarımız bir adım sonraki hedeflerini Malazgirt Zaferi'nin bininci yıl dönümü olan 2071'e adayacaklar. Bölgemizde ne kadar gerilim ve çatışma konusu varsa hepsini getirip milletimize dayattılar. Bize hep bölünmeyi, parçalanmayı, küçülmeyi, vesayeti, darbeleri dayattılar.

Artık bu ülkeye vesayetin pençesini geçirmesi eskisinden çok daha zordur. Darbe dönemlerinin açılması çok daha zordur.

Gerçekleştirdiğimiz demokrasi ve kalkınma devrimleri sayesinde Türkiye, ülkesi ve milletiyle dünyanın en üst ligine yükseldi.

Antalya'da Ölü Bulunan Pakistanlı Kadının Oğlu Tutuklandı Antalya'da Ölü Bulunan Pakistanlı Kadının Oğlu Tutuklandı

Biz sessiz devrimle herkesin hak ve özgürlüklerini garanti altına alan bir hukuk devleti kurduk.

Allah'sız, Muhammed'siz, Ali'siz alevilik olmaz. Dinsiz imansızlığın üzerine kurulu alevilik de olmaz Türklük de olmaz. 

İstanbul, kuruluşumuzdan bugüne tüm zaferlerimizin olduğu gibi, 2023 seçimlerinin de Allah'ın izniyle lokomotifi olacaktır.

Her kim aksini iddia ediyorsa kimbilir hangi karanlık mihraktan besleniyordur. Kimbilir hangi yabancı istihbarat teşkilatına çalışıyordur. Yüce yaradana peygamber efendimize, manevi ve milli kırmızı çizgilerimize tecavüzden herkes ayağını denk almalıdır. Aksi takdirde bunların hiçbirini milletimiz de, tarih de affetmez, konunun hukuk yönü varsa yargı da affetmez.

Şu anda kişi başına milli gelir 9 bin 500 dolara dayandı. Hani ne oldu? Ne diyorlardı? Şu anda rakam bu. Daha da iyi olacak. Tıpkı 20 yıldır olduğu gibi 2023 seçimlerine kadar da önümüze getirilecek her oyunu boşa çıkarmaya, tuzağı bozmaya kararlıyız.

Masa altındaki PKK güdümlü hesabı kendini ilgilendirir. Ellerini oğuşturan 8. ortak FETÖ'nün hesabı kendilerini ilgilendirir. Biz bunların hepsini takip ediyoruz ama hiçbirini kaale almıyoruz. AK Parti milletin kurup, iktidara getirdiği bunca eser ve hizmetin üretilmesine fırsat verdiği partidir. Karşımızda kimin olduğu, önümüze hangi engelin konulduğu önemli değil. 2023 yılında seçimi kazanmakta kararlı mıyız? Kazanacaksak kimseden medet ummadan kendi gayretimizle kazanacağız."

Editör: Haber Merkezi