Milyonlarca emeklinin kafasını meşgul eden, erken emeklilik konusu Meclis'e taşınıyor. Ekim ayı ile beraber tekrardann açılan Meclis'te, prim gün sayıları düşürülecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından konuya açıklık getirildi.

EMEKLİLİK PRİM GÜN SAYISI DÜŞÜYOR

Emekli yurttaşlar tarafından merakla beklenen düzenlemenin detayları gelmeye başladı. Milyonlarca emekliyi ilgilendiren düzenleme ile beraber , Meclis'e sunulması bekleniyor. Düzenlemenin sonrasında milyonlarca Bağ-Kur emeklisi için prim gün şartı düşürülecek.

Günümüzde 9.000 prim gün şartı olan Bağ-Kur emeklileri için, prim gün şartı 7.200'e düşecek. Küçük esnaflar için kaçırılmayacak bir fırsat olurken, bu avantajdan faydalanmak isteyen işletmelerde "10 ve daha az işçi çalıştıranlar" için geçerli olacak.

Filistinli Baba Erdoğan'a Mektup Yazarak Adalet Talep Ediyor Filistinli Baba Erdoğan'a Mektup Yazarak Adalet Talep Ediyor

5 SENE ERKEN EMEKLİLİK İMKANI

Düzenlemede belirtilen kapsamdaki işletmeler, prim günlerini daha hızlı bir şekilde doldurabilecek. Düzenleme ile beraber düşürülen prim gün sayısı, 5 sene kadar süreye denk geliyor. Meclis'ten geçecek düzenleme ile beraber, 8 Eylül 1999 senesinden önce sigortalı olan EYT'li esnaf, bu tarihten sonra sigortalı olan tüm erkek ve kadın esnaflar da faydalanabilecek.

YAŞ KRİTERİ PAYLAŞILDI

Türkiye'de yer alan milyonlarca Bağ-Kur'lu için prim gün şartı 9.000 günden, 7.200'e kadar azalacak. EYT'li esnafların 7.200 güne tamamlamasıyla beraber emekliliğin tadını çıkaracak. Sigortalı yaşları ise 8 Eylül 1999 sonrasında girişi yapılan emeklilerin başlangıç tarihine göre farklılık gösterecek. (karar)

Editör: Haber Merkezi