Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Meclis'te düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Cumhuriyet'in yüzüncü yılının kutlandığını ancak Cumhuriyet'in ruhuna uygun bir kutlamanın yapılmadığını bildirdi.

21 senedir ülkeyi yönetenlerin Cumhuriyet'in yüzüncü yılını kendi propagandalarının yapılması için kullandığını belirten Sarıgül, "Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında yeni bir sayfa açmalıyız. Cumhuriyetimizin yüzüncü senesinde birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirmemize sebep olmalıdır. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı, bozulan kardeşlik hislerini onarılması birbirimize daha sıkı sarılmamıza vesile olmalıdır. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı yeni umut dolu bir başlangıç yapmaya temiz bir sayfa açmaya vesile olmalıdır." ifadeleriyle dile getirdi.

Hatay Reyhanlı da Vatandaşlar Sandık Başına Gitti Hatay Reyhanlı da Vatandaşlar Sandık Başına Gitti

'Tüm partilere sesleniyorum...'

Sarıgül, Cumhuriyet'in yüzüncü yılının toplumsal barışa vesile olması gerektiğinin altını çizerek, "Tüm siyasi partilere sesleniyorum; Tıpkı onuncu yılı, ellinci yılı gibi Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı içinde bir af çıkaralım. Devletimizin adil ve güçlü olduğunu, merhametli, vicdanlı ve şefkatli olduğunu gösterelim. Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı toplumsal barışa vesile olsun." ifadelerini kullandı. (dünya)

Editör: Haber Merkezi