Aile ve Gençlik Bankası finansmanıyla sağlanan evlilik kredisi tüm detaylarıyla netlik kazandı. Dünya evine girmek isteyen çiftlere 150 bin liralık kredi desteği sağlanabilecek.

Çiftleri zorlaşan ekonomik şartlardan dolayı evliliğe teşvik etmek ve evlenecek gençlere kolaylık sağlamak sebebiyle faizsiz kredi 48 ayda geri ödenmesine karar verildi.

Söz konusu olan evlilik kredisini 24 ay geri ödemesiz olacak.

Özgür Demirtaş ile Melih Gökçek arasında yaşanan "sen kimsin" tartışması Özgür Demirtaş ile Melih Gökçek arasında yaşanan "sen kimsin" tartışması

Finansmanı Aile ve Gençlik Bankası sayesinde sağlanacak olan krediden sadece ilk kez dünya evine girecek olanlar faydalanabilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı ardından açıkladığı evlilik kredisinin ilk olarak pilot il seçilen deprem bölgelerinde yapılacağını dile getirdi.

Aile ve Gençlik Bankası evlilik kredisi için çalışmalarını bittiğini söyleyen Erdoğan, "Cumhur İttifakı'ndaki ortaklarımızla kanun teklifini Meclisimizin takdirine sunacağız" dedi. 

Deprem bölgesinde yaşayan depremzede gençler, evlilik kredisinden düzenlemenin Meclis'ten geçmesinin ardından yararlanabilecek.

Teklifte maddi durum ve yaş sınırlaması kredi şartlarından bir olması bekleniyor. (haber global)

Editör: Haber Merkezi