Bakan Göktaş Duyurdu: Yaşlı Destek Programı'na Başvurular Başladı Bakan Göktaş Duyurdu: Yaşlı Destek Programı'na Başvurular Başladı

Fazıl Say, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Açıklamasına Yanıt Verdi

Ünlü piyanist Fazıl Say, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu'nun kendisine yönelik davet açıklamalarına sosyal medya üzerinden yanıt verdi. Say, "Dost kalma ve kapılarının açık olması vurgusu, sevindiricidir. Ben de aynı şekilde, Devlet kurumlarının bir sorun gütmemesi gerektiğini düşünüyorum. Keşke bunca yıl bu sorunlar olmasaydı" ifadelerini kullandı.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu'nun piyanist Fazıl Say'ın Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait mekanlarda konser vermediği yönündeki açıklamasına yanıt veren Fazıl Say, sosyal medya üzerinden şu ifadeleri paylaştı:

"Kültür Bakanlığı'ndan gelen çeşitli cevaplar olmuş. Şimdi önüme düştü. Öncelikle, dost kalma ve kapılarının açık olması vurgusu, sevindiricidir. Ben de aynı şekilde, Devlet kurumlarının bir sorun gütmemesi gerektiğini düşünüyorum. Keşke bunca yıl bu sorunlar olmasaydı.

İstanbul AKM'de henüz kurumu yöneten Bakanlığın, yıllık programasyonundan bize bir talep geldi mi bilmiyorum. Sorarım. Bu salonda İKSV Müzik Festivali'nin konserlerinde çaldım. İyi bulmuştum yeni halini ve yazmıştım. İlerleriz bu konuda. İlk resitalde Bach çalmak yakışır.

Bakanlığın bazı davetleri oldu, en son 11 Kasım Side Festivali'ydi. 10 gün kala sordular. Sonuçta her yıl tüm dünyada 130 konser yapan biriyim. Tarihler çakışabiliyor. Her yeni eklenecek konser, kendi planımıza uymayabilir. Biz en az 1-2 yıl öncesinden koyuyoruz tarihleri.

Ankara Ada salonunda hiç çalmadım, Ankaralı biri olarak 40 yıllık bir beklenti olan bu projeyi elbette merak ettim, biraz kırgınım bu konuda. Salonun akustiği ile ilgili iyi şeyler duymuyorum yazılanlardan. Kendim çalınca anlarım. Değerlendiririm."(Karar)

Editör: Haber Merkezi