Kıskançlık Kavgası Kanlı Bitti: Erkek Arkadaşını Sokak Ortasında Bıçakladı Kıskançlık Kavgası Kanlı Bitti: Erkek Arkadaşını Sokak Ortasında Bıçakladı

Gazeteci Mustafa Can Ataklı hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame açıldı. İstanbul Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ataklı'nın Kuzey Irak'taki Pençe Kilit Harekatı bölgesindeki çatışmada şehit olan asker babasına ilişkin videoda yer alan açıklamalarının "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçunu oluşturduğu belirtiliyor. 

İddianamede, Ataklı'nın şehit babasına "şehit haberini duyunca nasıl tepki verdiğini" sorduğu ve babasının cevabını "sanki boğazını kesecekmiş gibi" şeklinde yorumladığı belirtildi.

Ataklı'nın açıklamalarının "şehitlere ve yakınlarına duyulan saygı ve sevgiyi azalttığı, bu gruba karşı nefret ve düşmanlık duygularını tahrik ettiği" ileri sürüldü.

İddianamede ayrıca, Ataklı'nın söz konusu videonun ardından sosyal medyada linç kampanyasına hedef olduğu, kendisine tehdit ve küfürlü mesajlar gönderildiği iddia ediliyor.

Ataklı, açıklamasında şehitleri ve ailelerini aşağılama veya aşağılama amacının bulunmadığını savundu. Ataklı, videoda kullandığı ifadelerin şehit babasının verdiği tepkiyi eleştirmek amacıyla kullanıldığını söyledi.

Ataklı, iddianameyi kabul ettikten sonra yaptığı açıklamada, "Bu dava benim gazetecilik faaliyetlerimi engellemek ve susturmak için açılmıştır. Gazetecilik faaliyetlerime devam edeceğim" dedi.

Ataklı, 19 Mart'ta 5. İstanbul Şampiyonası'nda yarışacak. Asliye Ceza Mahkemesi hakimi karşısına çıkacak.

Kaynak: karar