İsrail'in tam abluka ilan ettikten hemen sonra elektrik tedarikini kestiği Gazze kentinde insani kriz git gide derinleşiyor. Hastaneler, elektrik kesintisi nedeniyle elektrik ihtiyacını jeneratörlerden karşılamaya çalışıyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref El Kudra, Gazze kentindeki Şifa Hastanesinde gerçekleştirdiği toplantıda, sağlık sistemi çökmek üzere olduğunu ve tamamı dolu olan yoğun bakımlarda yaralılar için yer kalmadığını bildirdi.

El Kudra, İsrail'in yakıt ve elektrik tedariğini kesmesinin yaralılar büyük tehlike oluşturduğu, çevre ve sağlık felaketine yol açtığının altını çizdi. Yaşanan bu insani krizin tüm sorumluluğunun İsrail olduğunu belirten El Kudra, tıbbi malzemelerin Gazze'ye güvenli geçişlerinin sağlanması ve yaralıların çok geç kalınmadan tedavi olabilmesi için uluslararası topluma acilen harekete geçme çağrısını yaptı.



"İsrail masum insanları vuruyor"

İsrail'in sivil yerleşim yerlerine saldırması sonucu yaralanan yakınlarını Şifa Hastanesine getiren bir Filistinli, "Evimi, komşularımın evlerini ve bölgedeki diğer evlere saldırı esnasında uyuyordum. Uyandığımdaysa ölü ve yaralılar olduğuna şahit oldum. Çocuğumu ve kuzenini enkaz altından ben çıkardım, komşular gelip onları hastaneye götürmeme yardımcı oldu. İsrail, Filistin direnişine karşı koyamadığından dolayı masum insanları vuruyor. İsrail direnişten korkuyor ve bu sebeple çocukları hedef alıyor.

İsrail'in gerçekleştirdiği saldırlar, Gazze halkına yapılan büyük bir haksızlıktır. Bu topraklar bize ait. Bütün Filistin halkı direnişin yanındadır. Bu yaralı çocuk, direnişin yanında, ben de ölsem direnişin yanındayım" dedi.

İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANI KATZ ERDOĞAN'I HEDEF ALDI İSRAİL DIŞİŞLERİ BAKANI KATZ ERDOĞAN'I HEDEF ALDI

Filistin Sağlık Bakanlığının son yaptığı açıklamaya göre İsrail'in Gazze'ye saldırıların sonucunda bin 354 Filistinli yaşamını, 6 bin 49 Filistinli de yaralandı. (İHA)

Editör: Haber Merkezi