Gezi Parkı’nda 2013’te başlayan eylemlere ilişkin verilen beraat kararlarının bozulmasının ardından yeniden açılan davada karar dün açıklandı. Mahkeme heyeti, iş insanı Osman Kavala’yı ‘hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırdı. Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Yiğit Ali Ekmekçi'ye de 18 yıl hapis cezası verildi. Hapis cezası verilenler cezaevine gönderildi.

Kobani davası kararının ardından Diyarbakır'da protestolar yasaklandı Kobani davası kararının ardından Diyarbakır'da protestolar yasaklandı

Tutuklandıkları sırada İBB Şehircilik Proje Koordinatörü Tayfun Kahraman'ın kızı Vera ile vedalaştığı anlar ise Türkiye'nin gündemine oturmuştu.

Kızının babasını ziyaret ettiği fotoğrafı paylaştı

Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Demir Kahraman bugün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Silivri'ye 'Marmara Cezaevi'ne gittiğini belirtti ve kızının fotoğrafını paylaştı. Meriç Demir Kahraman paylaşımına şu notu düştü:

"14 Ekim, Silivri'de 18.kapalı görüşten notlar: Tayfun Kahraman, Can Atalay, Hakan Altınay'dan herkese çok selam var; başları dik, moralleri yerinde, yazarak ve üreterek direnişe devam ediyorlar. Silivri’nin soğuğu bize işlemiyor; çoluk çocuk hepimiz, her yerde ADALET NÖBETİNDEYİZ!"

55-001.jpg

14 Ekim, Silivri'de 18.kapalı görüşten notlar: @tayfun_kahraman @CanAtalay1 @hakanaltinay‘dan herkese çok selam var; başları dik, moralleri yerinde,yazarak ve üreterek direnişe devam ediyorlar. Silivri’nin soğuğu bize işlemiyor; çoluk çocuk hepimiz, heryerde ADALET NÖBETİNDEYİZ! pic.twitter.com/105zaeoWZ5

— Meriç Demir Kahraman (@de_meric) October 14, 2022

KAYNAK: halktv.com.tr 

Editör: Haber Merkezi