Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP), Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan'ın adaylıktan çekilmesiyle ilgili tartışmalar devam ederken, Zan'a adaylıktan çekilmemesi için AKP'nin 3 milyon dolar teklif ettiğine dair iddialar, ortaya çıkan ses kayıtlarıyla desteklendi.

Sözcü TV tarafından yayınlanan ve zaman zaman Türkçe, zaman zaman Arapça konuşulan ses kaydına göre, Turgay Kocakaya isimli kişi tarafından AKP Hatay İl Binası'ndan arandığı iddia edilen Zan'a, adaylıktan çekilmemesi için 3 milyon dolar öneriliyor. Zan ise bu teklifi yetersiz bularak 5 milyon dolar için pazarlık yapmaya çalışıyor.

Öte yandan, TİP dün (17 Mart) bir açıklama yaparak Hatay Büyükşehir Belediyesi için aday gösterdiği Gökhan Zan'ın adaylığını geri çektiklerini duyurmuştu.

Başdanışman Mehmet Uçum: '50+1' devam ettirilmeli Başdanışman Mehmet Uçum: '50+1' devam ettirilmeli

Yapılan yazılı açıklamada, "Gökhan Zan'ın partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır. Gökhan Zan söz konusu iddiaların kendisine yönelik bir kumpas olduğunu ve hukuki süreci başlatacağını partimize iletmişti" ifadelerine yer verilmişti. TİP, Zan'ın 'çıkar ilişkilerine girdiğini' iddia etmişti.

Ancak Zan, adaylıktan çekilmeyeceğini açıklamış ve "Çok net söylüyorum: Adayım ve çekilmiyorum" demişti. Zan, "Adaylığımı tartışmaya açanlar, üzülerek ifade ediyorum ki, yasal açıdan yok hükmünde açıklamalar yapmakta, siyasal açıdan teslimiyetçi bir tutum sergilemekte, sayısal açıdan da tükenişi tercih etmektedirler" şeklinde konuşmuştu.

Kaynak: BirGün