Korumasıa gerek kalmayan hacizli araçların tasfiyesiyle ilgili düzenleme başladı. Buna göre senelerdir haciz nedeniyle yediemin otoparklarında bekleyen araçlar satışa çıkıyor.

Oğuz Murat Acı olayında yeni gelişme:  Aracın içinde Demirörenlerin oğlu da var Oğuz Murat Acı olayında yeni gelişme: Aracın içinde Demirörenlerin oğlu da var

Bu kapsamda, haciz kararları kalkmış olmasına rağmen yedieminlerde muhafaza edilen araçlar kanuni istisnalar hariç ilk olarak mülkiyet sahibi borçlu tarafından teslim alınabilecek. Borçluların malı teslim almaması üzerine rehin hakkı sahibine malı alması imkanı tanınacak.

Bilecik'te bulunan Bozüyük ilçesinde yediemin hizmeti veren Muharrem Şengönül, verilen karar doğrultusunda otoparkta bulunan otomobillerin sahipleri tarafından geri alınmadığı için araçlar haciz sebebiyle E- Devlet üzerinden satışa çıktığını söyledil. Şengönül, "Bu otomobiller otoparkta durduğu sürece hem ekonomiye hem de çevreye zarar vermektedir. Ancak araçlar satılarak ekonomiye katkı sağlayacaktır” dedi.

Farklı nedenlerden dolayı senelerdir çeşitli marka ve model araçlar, sahipleri tarafından geri alınmadığı için yediemin otoparkında çürümeye terk edilmiş durumda. (milliyet)

Editör: Haber Merkezi