Son günlerde gündemi meşgul eden iddiaların merkezinde bulunan Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, bir dizi akrabalık iddiasına karşı açıklamalarda bulundu. Erkan'ın babasının, Merkez Bankası'nda görevli bir personeli işten çıkardığı ve eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın akrabası olduğuna yönelik haberler sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Konvoy Geçerken Konuşmak Bile Yasak: Bir Çocuk Gözaltına Alındı Konvoy Geçerken Konuşmak Bile Yasak: Bir Çocuk Gözaltına Alındı

Gazeteci Erk Acarer, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Hafize Gaye Erkan'ın babası Erol Erkan'ın, Mehmet Ağar'ın teyzesinin oğlu olduğunu iddia etti. Acarer ayrıca, bu durumun kredi ve ayrıcalıklar konusunda soru işaretleri yaratabileceğini dile getirdi.

Mehmet Ağar ise bu iddialara Patronlar Dünyası'na yaptığı açıklamada, "Kendileri ile hemşehrilik bağı (Elazığ) dışında herhangi bir bağımız yok. Eğer böyle bir akrabalık bağımız da olsaydı, gurur duyardık. Maalesef sosyal medyada hangi yalanlara nasıl cevap vereceğimizi bilemez hale geldik" dedi.

Hafize Gaye Erkan ise şahsi sosyal medya hesabından yaptığı kısa açıklamada, "Sosyal medyada dolaşan asılsız iddialarla ilgili olarak üzgünüm. Babamın işle ilgili kararlarıyla akrabalık ilişkimizin anlamlandırılması doğru değil. İşimizi doğru yapmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: son dakika