Zalujnıy tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, bugün yakın arkadaşı ve asistanı olan Çastyakov’un trajik koşullarda ailesi ile birlikte doğum gününü kutladığı esnada öldüğünü belirtti.

Doğum günü için gönderilen hediyelerden birinin içinde henüz ne olduğu bilinmeyen bir patlayıcının patladığını aktaran Zalujnıy, "Gennadiy'in eşi ve dört çocuğu kaldı. Ailesine bol başsağlığı diliyorum. Gennadiy, tam ölçekli savaşın başlamasından bu zamana kadar benim için güvenilir bir omuz oldu, hayatını tamamen Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ve Rus saldırganlığıyla mücadeleye adadı.” ifadeleriyle durumu aktardı.

Kenya'da Şiddetli Yağışlarla Tetiklenen Sel Felaketinde Can Kaybı Artıyor Kenya'da Şiddetli Yağışlarla Tetiklenen Sel Felaketinde Can Kaybı Artıyor

Zalujnıy, olayın nasıl ve koşullarının soruşturma esnasında belirleneceğini kaydetti.

Ukrayna Ulusal Polis Teşkilatını yaptığı açıklamaya göre, Kiev bölgesinin Çayki köyündeki bir apartman dairesinde patlama ihbarının üzerine polis ekiplerinin olay mahalline ulaştığı belirtildi.

Yapılan incelemelerde öncelikli olarak 39 yaşındaki Çastyakov’un el bombası patlaması sonucu yaşamını yitirdiğini aktarılan açıklamaya, 13 yaşındaki oğlunun da patlamada ağır yaralandığı bildirdi.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. (trt haber)

Editör: Haber Merkezi