ABD'nin Boston kentindeki "RR Auction" müzayedesinde, bombalanan Hiroşima'nın kalıntılarından çıkarılan ve yerel saatle patlama anı olan 08.15'te durarak eriyen bir kol saati, 31 bin 113 dolara satıldı. Saati satın alan müşterinin ismi açıklanmadı.

Müzayede yetkilileri, meşhur kol saatinin "nükleer çağın şafağının işareti ve uygarlığın alacakaranlığının habercisi" olarak nitelendirildiğini belirttiler. Saat, acil yardım malzemeleri götürmek için kente gelen bir İngiliz askeri tarafından bulunmuştu.

Ancak, 2017 yılında Nobel Barış Ödülü'ne layık görülen İsviçre merkezli Uluslararası Nükleer Silahların İmha Edilmesi Kampanyası (ICAN), saatin satışına karşı çıkmıştı.

ICAN, "tarihi dersler taşıyan bir objeden bireylerin kâr elde edebileceği kaygısı nedeniyle" kol saatinin müzayede satış listesinden kaldırılmasını talep etmişti.

Brezilya Felaketi: Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 75'e Yükseldi Brezilya Felaketi: Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 75'e Yükseldi

Hiroşima'ya atılan atom bombasının yıkıcı etkisi, insanlık tarihinin en büyük felaketlerinden biri olarak kaydedilmişti. 6 Ağustos 1945'te gerçekleşen bu olayda, kentin yüzde 90'ı yıkılmış ve ilk anda 80 bin kişi hayatını kaybetmişti. 

Kaynak: Haber Global