Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), son dönemde yaşanan tutuklamalarla sarsılmış durumda. Eski Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst ve eşinin sahte diploma satma suçlamasıyla tutuklanmasının şoku henüz dinmemişken, bir tutuklama daha yaşandı.

Bu kez, KKTC eski Barış Kuvvetleri Komutanı emekli Korgeneral Ömer Paç, elektronik sigara tütünü kaçakçılığı yapmakla suçlanarak tutuklandı.

Erzincan İliç madeninde 2 işçinin cesedi daha bulundu! Erzincan İliç madeninde 2 işçinin cesedi daha bulundu!

Ömer Paç'ın 2016-2017 yılları arasında KKTC'de görev yapmış ve Korgeneral rütbesinden emekliye ayrıldığı biliniyor.

Paç'ın Lefkoşa Ercan Havalimanı'ndan üç valiz dolusu elektronik sigara tütünü çıkardığı, ancak tütünlere Ankara Esenboğa Havalimanı'nda el konulduğu ortaya çıktı.

Polis memuru Gizem Dönmez, savcılığa verdiği ifadesinde, ihraç izni olmadan KKTC'den tütün çıkarıldığını bildirdi ve 22 Şubat 2024 günü sabah saat 06.00'da Ercan Havalimanı VIP yolcu gidiş bölümünden üç valiz ile 478 karton elektronik sigara tütününün çıkarıldığını belirtti. Daha sonra durumu Ankara'ya bildirdiklerini açıkladı.

Tütünlere Ankara Esenboğa Havalimanı'nda el konulmasının ardından valizlerin sahibi olan Ömer Paç, aynı gün KKTC'ye geri döndü ve gözaltına alınarak mahkemece tutuklandı.

Ömer Paç, 1958 yılında Tokat Zile'de doğdu ve askeri kariyerine Kara Harp Okulu'nda başladı. Çeşitli birliklerde görev aldıktan sonra Tuğgeneralliğe terfi etti ve Ege Ordusu Kurmay Başkanlığı görevine atandı. KKTC'deki görevlerinin ardından 2017 yılında emekli oldu.

Kaynak: Sözcü