Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin dava kapsamında, Ogün Samast ilk kez ifade verdi. Samast, siyah şapka ve gözlüklerle adliyeye geldi.

Dink cinayeti davasında Ogün Samast ifade verdi: 'Rahat ol koçum kimse sana bir şey yapmaz' dediler

Samast, "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan yargılandığı davayla ilgili olarak, eski emniyet müdürleri Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer'in de aralarında bulunduğu 11 sanıklı "Anayasayı ihlal", "FETÖ adına suç işleme" ve "İhmali davranışla kasten öldürme" suçlarından yargılanan dava ile birleştirilmişti.

Samast, ifadesinde, "Benim 2015 ve 2019'da anlattıklarım üzerine iddianame düzenleniyor. 8 yıl geçtikten sonra böyle bir iddianameye dahil edilmemi anlayamadım. Söyleyecek bir şeyim yok" dedi.

Erdoğan ve Aliyev telefonda görüştü Erdoğan ve Aliyev telefonda görüştü

Dink cinayeti davasında Ogün Samast ifade verdi: 'Rahat ol koçum kimse sana bir şey yapmaz' dediler

Samast ayrıca, olay günü yaşadıklarını anlattı. Yasin Hayal'in kendisini tehdit ettiğini belirterek, "Yasin'den korkuyordum. Yasin sıradan vatandaş değildi. McDonalds'ı bombalamıştı, silahlı eylemleri vardı. 'Sen yapacaksın bu işi, cayarsan bedelini ödersin' diye tehdit etti. Çok baskısı vardı Yasin'in" ifadelerini kullandı.

Samast, Samsun'da yakalandığında karakolda çekilen ünlü fotoğrafın, aslında kaçmak yerine olay yerinde bayrak açmayı planladığı sırada çekilmediğini, kaçmak zorunda kaldığını söyledi.

Mahkeme başkanı, Samast'a, "Olaydan sonra poliste, jandarmada bir ayrıcalık bir destek gördün mü?" diye sorduğunda Samast, "Helal olsun sana kimse bir şey yapamaz" şeklinde destek aldığını ifade etti.

Duruşma, dosyanın mütalaasını hazırlamak için 29 Mayıs'a ertelendi.

Kaynak: Haberler.Com