İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, SÖZCÜ TV'de Senem Toluay Ilgaz moderatörlüğünde düzenlenen programda terör olayları ve siyasi gelişmeler üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Programa SÖZCÜ Yazarı Uğur Dündar, SÖZCÜ TV Sunucusu İpek Özbey, SÖZCÜ Yazarları İsmail Saymaz ve Deniz Zeyrek de katıldı.

İmamoğlu'nun programdaki açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Özgür Özel ve Erdoğan Görüşmesinin Tarihi Belli Oldu: 2 Mayıs Perşembe Özgür Özel ve Erdoğan Görüşmesinin Tarihi Belli Oldu: 2 Mayıs Perşembe

Terör ve Sorumluluk:

  • Terörün artmasının sorumlusu hükümettir. Hükümet, ülkedeki her alanı yönetiyor ve güvenlikten ekonomiye kadar birçok unsuru kontrol ediyor.
  • Terörle ilgili tedbir alınmamasının da sorumlusu hükümettir ve bu sorumluluk Cumhurbaşkanı'na aittir.

Bildiri Tartışması:

  • Partisinin bir bildiriye imza atmadığını, Genel Başkan'ın bakışıyla partinin yetkili kurullarının aldığı karar üzerine yayınlandığını belirtti. Metni eleştirenlerin, içeriğine bakmaktan ziyade eleştiri yapmayı tercih ettiklerini ifade etti.

Can Atalay ve TBMM:

  • Can Atalay'ın yerinin TBMM olduğunu vurguladı. Eğer Atalay şu anda Meclis'te değilse, büyük bir hukuki suç işlendiğini savundu.
  • Türkiye'deki yargı sistemi ve demokrasi konusunda eleştirilerde bulunarak, Can Atalay'ın bir başka ülkenin talimatıyla hapisten çıkarılıp başka bir ülkeye gönderilmesinin Türkiye'yi rezil ettiğini ifade etti.
Kaynak: sözcü