Bayraklı ilçesinde bulunan 20 Eylül'de bir barda yaşanan olayda, sabahın erken saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenden yangın çıkmış, çıkan yangından sonra itfaiye ekipleri yangını hızla söndürmüştü.

Pençe-Kaplan Harekatı bölgesinden acı haber: 1 şehit! Pençe-Kaplan Harekatı bölgesinden acı haber: 1 şehit!

Olay yeri incelendiğinde, emekli öğretmen Mehmet Naci Sözüner’in (67) dumandan etkilenerek, yaşamını yitirdiği belirtilerek, vücudunda ciddi yanıklar olan yanan işletmenin sahibi Mustafa Bendeş ise ambulansla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne ağır yaralı biçimde sevk edildi. Hastanede tedavi altına alınan Bendeş de yaşamını yitirirken, olayla ilgili polis ekipleri tarafından soruşturma başlatılmıştı.

'KIZGINLIKLA YAPTIM'

Meydana gelen yangınla ilgili çalışmalar devam ederken, dün karakola giden E.B. (36) adlı kadının, yangını kensinin çıkardığını itiraf ederek 2 kişinin hayatını kaybetmesine neden olduğunu söylediği iddia edildi. E.B.’nin yanarak hastaneye kaldırılan ve hastanedeki yaşam mücadelesini kaybederek ölen Mustafa Bendeş’in erkek arkadaşı olduğunu, sürekli olarak kavga ettiklerini ve yangının yaşandığı gün ise yine bir sebepten tartıştıklarını ve kendisine şişe fırlatıp hakaret ettiğini ve o an ki kızgınlıkla çantasından aldığı çakmak ile bez parçasını tutuşturup pencereden içeriye attığını itiraf etti. Bir süre bekleyen kadın alevlerin dükkanı sardığını görünce sonra olay mahallinden yaya olarak kaçtığını itiraf ettiği iddia edildi.

VİCDAN AZABI ÇEKMİŞ

Yangında erkek arkadaşını yanarak ölmesi ve emekli öğretmen Mehmet Naci Sözüner’in de dumandan zehirlenerek hayatını kaybetmesinin ardından 19 gündür vicdan azabı yaşadığını belirten genç kadın E.B.’nin, polislere sözlü olarak anlattığı ifadesinde vicdan azabı çektiği için teslim olduğunu söylediği bildirildi. İfadesinden sonra mahkemeye sevk edilen E.B., çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine sevk edildi. (karar)

Editör: Haber Merkezi