Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Kamu Toplu Sözleşme Görüşmeleri'nin 3. toplantısı bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, toplantının bitiminde görüşmelere ve ikinci zam teklifine dair açıklamalarda buldu. Bakan Işıkhan, 2024 yılının ilk 6 ayı için yüzde 15, ikinci 6 ayı için yüzde 10, 2025 yılının ilk 6 ayı için yüzde 6, ikinci 6 ayı için yüzde 5 olarak zam teklifini duyurdu.

SENDİKALARDAN TEPKİ

Hükümetin ikinci teklifi sonrası Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın "Asla anlaşılamadık, hayretlerimi ifade ediyorum. Bu tekliflerin yeniden gözden geçirilmesini ve doğru düzgün teklifler ile gelinmesini istiyoruz. Masanın çözüm gücüne inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ise "Başından söyleyeyim, bu teklifin kabul edilmesi mümkün değil. Bu rakamlar, çalışanların derdine derman olmaz" dedi. (karar)

Semaverde Tiner Kullanımı Felakete Yol Açtı: 1 Kişi Patlamada Yaralandı Semaverde Tiner Kullanımı Felakete Yol Açtı: 1 Kişi Patlamada Yaralandı

Editör: Haber Merkezi