İktidar yanlısı Sabah gazetesi, internet sitesinden “Sahaf Adil Sarmusak CHP döneminde Kuran-ı Kerim’i nasıl öğrendiklerini anlattı” başlıklı bir haber yayımladı.

Haberde, CHP döneminde Kuran-ı Kerim’i öğrenmekte zorlandıklarını iddia eden sahaf Adil Sarmusak, “Bizim zamanımızda evde Kuran’ınız olacağına cephanelik olsun, Kuran-ı Kerim olması çok daha büyük bir suçtu.” ifadelerini kullandı.

İDDİAYI ÜMİT DOĞAN BELGELERİYLE ÇÜRÜTTÜ

Trafik Tartışmasında Korkunç Son! Eşi ve Kızının Gözü Önünde Öldürüldü Trafik Tartışmasında Korkunç Son! Eşi ve Kızının Gözü Önünde Öldürüldü

Tarihçi Ümit Doğan, Sabah'ın servis ettiği haberi alıntılayarak belgelerle yanıt verdi. Doğan, söz konusu iddianın gerçek olmadığını belgeleriyle ortaya koydu.

Doğan paylaşımına şu notu düştü:

Yalan haber! Atatürk döneminde, her evde bir Kur’an ve din kitabı bulundurulması, bunların okutulması ve her ailenin çocuğuna din kurallarını öğretmesi zorunlu idi. İşte belgesi. Diyanet İşleri Başkanı Rıfat Börekçi imzalı.

Sabah Gazetesinin yalan haberine cevap.

Atatürk ve İnönü dönemlerinde evlerde Kuran-ı Kerim bulundurmak suç muydu? Değildi efendim. Atatürk Kur’an'ın evlere girmesini ve mümkün olduğunca çok kişiye öğretilmesini hedeflemişti.

Biz susalım, belgeler konuşsun. BAŞLIYORUZ pic.twitter.com/GJLQ71QI8p

— Ümit Doğan (@tsumut71) October 23, 2022

Doğan’ın paylaştığı Rıfat Börekçi imzalı belge ise şu şekilde:

Kaynak: www.krttv.com.tr

Editör: Haber Merkezi