İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, taşkınlara ve Boğaz'a atık su girişine son vermek amacıyla başlatılan dev projenin temelini atmaya devam ediyor.

İSKİ'nin 800 milyon TL'lik yatırımıyla hayata geçirilen Bekardere Islahı ve Çengelköy Çevre Projesi, çevre kirliliğiyle mücadele ederek Boğaz'da olası atık su girişini durdurmayı hedefliyor.

İmamoğlu, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, "Bunu bir çekim sahası haline getiriyor ama sizin bir hesabınız var ise Yaradan'ın da bir hesabı var, patladınız. Pat diye patladınız. Zaten sizin işiniz bu kadar. Pat! Bu kadar alçaldınız" ifadelerini kullanarak projenin önemine vurgu yaptı.

Projeye ilişkin detayları paylaşan İmamoğlu, İstanbul'un önemli su kaynaklarına dökülen zehirli atıkların sorununu çözmek adına bu projenin hayata geçirildiğini belirtti. Atık suların kolektörlerle Küçüksu Atıksu Arıtma Tesisi'ne taşınacağı bu proje, çevre kirliliğini önleyerek su kaynaklarını koruma amacını taşıyor.

Antalya'daki teleferik kazasıyla ilgili iddianame hazırlandı Antalya'daki teleferik kazasıyla ilgili iddianame hazırlandı

İmamoğlu ayrıca, Kanal İstanbul Projesi'ni eleştirerek, "İstanbul'a ihanetin nirvanası" olarak tanımladı ve eski İçişleri Bakanı'nın iddialarına yanıt verdi. İmamoğlu, mahkemeye sunduğu yanıtta, "Mecliste kürsüleri devirecekti, mikrofonlar sallanıyordu bize anlatırken sayı veriyordu. Kul hakkı yediniz, şimdi köşenizden pısırık pısırık cevaplar gönderiyorsunuz" dedi.

Kaynak: cumhuriyet