Erdoğan'ın ABD Ziyareti Ertelendi Erdoğan'ın ABD Ziyareti Ertelendi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yedikule Gençlik Spor Tesisi'nin açılış töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. İmamoğlu, Kobane davasında tutuklu bulunan eski HDP eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın seçime aday olduğu iddiasıyla ilgili soruya da yanıt verdi.

İmamoğlu'nun konuya ilişkin yorumu şöyle:

“Başka bir adayın, başka bir partinin aday gösterme ihtimali hakkında yorum yapması doğru değil. Dolayısıyla bu konudaki karar DEM partisine aittir. "Yorum yapmamı gerektirecek bir durum değil."

MURAT KURUM'UN 'KANAL İSTANBUL' SÖZLERİNE YANIT

AK Parti İstanbul adayı Murat Kurum'un Kanal İstanbul projesine ilişkin "İstanbul'un gündeminde olmayan hiçbir şey gündemimizde olmayacak" sözleri de sorulan İmamoğlu, komik bir yanıt vererek şöyle dedi: "Bakın, bakın, Bekliyorum." "Düşünüyorum" dedi.

İmamoğlu şöyle devam etti:

"Seçimleri kazanmak ne demek, oy almak için ne gerekiyor? Her zaman milletin dediği olur, milletin gündeminde olan olur."

Kurum'un sözlerine yanıt veren İmamoğlu, şunları söyledi: "Milletin gücü, sandık gücü, iradesi olmayan yöneticilerin sesini bir anda susturuyor. Dün söylediklerinin tam tersini söyleyebiliyorlar."

KURUM NE DEMİŞTİ?

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye adayı Murat Kurum, bir gazetecinin "Kanal İstanbul mega projelerden biri mi?" sorusuna yanıt verdi. Beşiktaşlı esnafı ziyaretinde:

“İstanbul'un gündeminde olmayan hiçbir şeyin bizim gündemimizde olmayacağını söyledik. İstanbulluların isteği ve beklentisi ne olursa olsun, biz her zaman onların istekleri doğrultusunda çalışacak ve bu beklentileri karşılayan projeleri hayata geçireceğiz. Bir öncelik sırası olacaktır."

'DEVLETİN TELEVİZYONU İSTANBUL'DAN BAHSETMİYOR'

İmamoğlu da TRT'ye tepki göstererek, "Avrupa'nın en büyük tesislerini açsak bile devlet kanalı, İstanbul'dan bahsetmeden ilçedeki herhangi bir belediyenin tartışmalarını, hatta röportajlarını yayınlayabiliyor." dedi.

Kaynak: karar