İngiltere Sağlık Bakanı Steve Barclay, trans bireylerin sadece kadın ve erkeklerin kaldığı hastane odalarında tedavi görmelerinin yasaklanacağını bildirdi. Muhafazakar Partili Barclay, partisinin Manchester'daki toplantısında aktivistlere yaptığı konuşmada, hastaların aynı biyolojik cinsiyetten biri tarafından bakım göre isteğine de saygı gösterileceğini bildirdi.

Brezilya'da Sel Faciası: 10 kişi öldü, 21 kişi kayıp! Brezilya'da Sel Faciası: 10 kişi öldü, 21 kişi kayıp!

Barclay, bu seneki Muhafazakâr Parti konferansının "uzun vadeli kararlar" almayı vaat eden sloganına ithafen, "Bunu şimdi doğru yapmazsak, uzun vadeli sonuçlar kadınların ve gelecek nesillerin korunması için çok ciddi olabilir" diyerek konuştu.

The Guardian'da yer verilen habere göre, Barclay, değişikliklerin "tüm hastaların mahremiyetini, onurunu ve güvenliğini koruyacağını" söyledi. Barclay, istişarenin ardından önerileri yürürlüğe koymak için Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) anayasasını güncelleme sözünüde dile getirdi.

MUHAFAZAKARLAR TEPKİLİ

Fakat Barclay'ın sözleri ılımlı tutucular arasında tepkiye sebep oldu. Bir Muhafazakar milletvekili, "Bağnazlar tarafından korkutulmaktan bıktım ve insanların LGBT bireyler için hala bir yuva olduğumuzu bilmelerini istiyorum. Birçoğumuz geri adım atmayacağız" sözleriyle duruma tepki gösterdi. 

Diğer bir üst düzey Muhafazakar milletvekili ise, "Çok sayıda bakan, konuşmalarında LGBT bireyleri olumsuz bir şekilde gündeme getirdi. Eğer bu bir seçim stratejisi için hazırlanıyorsa, işe yaramayacaktır" diyerek tepki gösterdi. (cumhuriyet)

Editör: Haber Merkezi