İnme (Felç) Kaynaklı Ölümlerde Korkutan Araştırma: 10 Milyon İnsanın Ölümüne Yol Açabilir

Yapılan son araştırmalara göre, inme (felç) kaynaklı ölümlerde yüzde 50'ye varan bir artışın yaşanabileceği belirtiliyor. Dünya İnme Organizasyonu (World Stroke Organization) çatısı altında bir araya gelen uluslararası araştırmacılar, inme kaynaklı ölümlerdeki artışı ve nedenlerini inceledi. Araştırmanın sonuçları, Lancet Neurology dergisinde yayımlandı.

2050 yılına kadar inme nedeniyle yılda yaklaşık 10 milyon insanın hayatını kaybedebileceği tahmin ediliyor. İnmenin dünya genelinde görüldüğü ancak ölümlerin çoğunlukla düşük ve orta gelir grubundaki ülkelerde gerçekleştiği vurgulanıyor.

Ben Aldırma Nedir? Ben Aldırma Operasyonu Nasıl Yapılır? Ben Aldırma Nedir? Ben Aldırma Operasyonu Nasıl Yapılır?

Araştırma ayrıca, 55 yaşın altındaki bireylerde inme vakalarının artış gösterdiğine dikkat çekiyor. Sağlık bakım kaynaklarının eşitsiz dağılımı, önleme programlarının eksikliği ve yaşam tarzı gibi faktörlerin, inme kaynaklı ölümlerin artmasında etkili olduğu belirtiliyor.

Dünya genelinde 2017 yılında inme tedavisi için 891 milyar dolar harcandığı ifade edilen araştırmada, 2050 yılında bu miktarın yaklaşık 2,31 trilyon doları bulabileceği öngörülüyor.

Bu korkutucu sonuçlar ışığında, araştırmacılar inme kaynaklı ölümleri azaltmak için farkındalık kampanyalarının düzenlenmesi gerektiğine dikkat çekiyorlar. Dünya çapında ölüm nedenleri arasında inmenin ikinci sırada yer aldığı ve milyonlarca kişinin bu sağlık sorunuyla karşı karşıya kaldığı unutulmamalıdır.(haberglobal)

Editör: Haber Merkezi