İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyona ilişkin yeni bir açıklama yaptı.

Bakım merkezinde kalanların 500 bin lirasını zimmetine geçirdiği iddia edilen müdür yardımcısı tutuklandı Bakım merkezinde kalanların 500 bin lirasını zimmetine geçirdiği iddia edilen müdür yardımcısı tutuklandı

Bakan Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde: İstanbul'da saklanan “KARTEL 2 OPERASYONU” kapsamında Hırvat makamları ve Interpol tarafından; Güney Amerika'dan Avrupa'ya dağıtan, "Uluslararası Uyuşturucu Karteli"ne mensup Hırvat vatandaşı Nenad Petrak, Avrupa'da organize suç örgütü olan dev "Adriyatik Operasyonu"nun lider olarak tanımlandı.

Üsküdar'da yakalandı.

Aziz milletimizin şunu bilmesini istiyorum;

Ülkedeki ulusal ve uluslararası organize suç örgütlerinden, zehir tacirlerinden temizlemeye kararlıyız.

Güney Amerika'dan Avrupa'ya birleşiyor ve bunları Avrupa'da dağıtan uluslararası kartelinin lideri Nenad Petrak, Interpol'ün kırmızı Bülteniyle "kasıtlı cinayet" suçundan Hırvat mahkemeleri tarafından uluslararası alanda aranıyordu.

Nenad Petrak, Hırvatistan Yolsuzluk ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi'nin (USKOK) hazırladığı bir rapora göre, yaklaşık dokuz ülkede birçok insanın kendi suç örgütüyle elinde bulundurduğu bir zehir satıcısı.

Emniyet Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Uyuşturucuyla Mücadele Birimimiz, Gizli Servisimiz, Kaçak Göçle Mücadele Müdürlüğü ve İstanbul Sınır Geçiş Şubesi tarafından uluslararası alanda takip edilen NENAD PETRAK'ın Üsküdar'da bulunduğu belirlendi.

"İstanbul Özel Harekat Komutanlığı'nın desteğiyle yakalanması için Kartel 2 operasyonu başlatıldı ve uluslararası zehir taciri yakalandı."

Ayrıntılar geliyor...

(sondakika)

Editör: Haber Merkezi