İstanbul'un Maltepe ilçesinde bulunan bir alışveriş merkezinde yaşanan trajik olayda, açlık ve ekonomik sıkıntılar nedeniyle intihar girişiminde bulunan Yılmaz Çakır'ın eşi Leyla Gedik, yaşadıkları zorlukları ve devlet büyüklerine seslenerek yardım taleplerini dile getirdi.

39 yaşındaki 4 çocuk annesi Leyla Gedik, eşinin iş bulma konusunda yaşadığı zorlukları ve psikolojik sorunlarını paylaştı. Akşamları kağıt toplayarak geçim sağladıklarını belirten Gedik, eşinin bu durumu düzeltemeyecek kadar kötü bir halde hastanede tedavi gördüğünü ifade etti.

Adana'da Yol Verme Tartışması: Otobüs Şoförüne Darp Adana'da Yol Verme Tartışması: Otobüs Şoförüne Darp

Gedik, ailenin borçları, ekonomik sıkıntıları ve çocuklarına sosyal yardım alarak yaşamlarını sürdürdükleri gerçeğine dikkat çekti. Aynı zamanda, marketlerden atılan tarihi geçmiş ürünleri toplayarak geçimlerini sağladıklarını söyledi.

Yaşadıkları maddi sıkıntılara ve eşinin sağlık durumuna rağmen devletin kendilerine yardım etmediğini belirten Leyla Gedik, "Borcumuz var, maddi durumuz iyi değil. Çocuklarıma sosyal yardım alıyorum. Önceden bir tane araba almıştık kağıt toplamak için onu sattık. Borçlar üst üste katlandı, biz de yatıramadık. Çocuklarımın aldığı maaşın içinden devlet kesiyor, vermiyor bize. Kağıt toplayarak geçiniyoruz. Bir de bu ev 750 TL idi şimdi 2 bin TL oldu. Vallahi akşamları oldu mu kağıt toplamaya çıkıyorum. Marketlerde tarihi geçmiş ürünleri atıyorlar onunla geçiniyoruz Allah’ıma bin şükür. Maddi sıkıntımız var, bir de biraz borcumuz var. Ne yapacağımı şaşırdım. Bir de eşim bu hale geldi hiç çalışamaz çünkü her tarafı kırık platin koymuşlar. Bir daha çalışamaz eşim" dedi. 

Kaynak: Gazete Duvar